Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Οριστική λύση στο ζήτημα των διαδηλώσεων

 Aνάρτηση από ellinofreneia
Το υψηλό κόστος αστυνόμευσης, ο αυξανόμενος αριθμός των διαδηλώσεων σε συνδυασμό με την παρεμπόδιση τέλεσης του έργου των βουλευτών οδήγησαν τον υπουργό προστασίας του πολίτη να καταθέσει επίσημη πρόταση για την κατασκευή τάφρου περιμετρικά της Βουλής. Το αίτημα κατετέθη στον αρμόδιο υπουργό Μ. Βορίδη, ο οποίος ενθουσιασμένος κίνησε αμέσως τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου.
Σύμφωνα με το σχέδιο ο χώρος περιμετρικά της βουλής θα σκαφτεί σε βάθος 20 μέτρων και πλάτος 10 μέτρων. Γι΄ αυτό το λόγο το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη θα μεταφερθεί παραπλεύρως της εισόδου του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Ενώ τα δέντρα από τη μεριά του εθνικού κήπου θα μεταφυτευτούν στην ταράτσα της βουλής, όπου και θα δημιουργηθεί καπνιστήριο και μία μικρή τροπική ζώνη προκειμένου να βρίσκουν λίγη δροσιά οι βουλευτές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η διάρκεια του ολοκλήρωσης του έργου ορίζεται στους 9 μήνες και το κόστος στα 200.000.000 ευρώ. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο του Χοσέ Ασεμπίγιο, που έχει στο συρτάρι του ο Χ. Παπουτσής, προβλέπει την δημιουργία τεράστιων πέτρινων πυλώνων περιμετρικά της τάφρου όπου θα τοποθετηθούν γέφυρες που θα ανασηκώνονται προκειμένου να ενώσουν τη βουλή με τον έξω κόσμο. Μέσα στην τάφρο θα τοποθετηθούν κροταλίες, φίδια, καρχαρίες και σαλάχια τα οποία θα μεταφερθούν από την Αυστραλία, την Ν. Αμερική και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Σε δεύτερο χρόνο μάλιστα υπάρχει ειδική μνεία για την κατασκευή ενός τεράστιου Ακουάριουμ μέσα στην τάφρο, όπου θα δίνουν το παρόν φάλαινες, δελφίνια και ιπποπόταμοι οι οποίοι βεβαίως κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων θα μεταφέρονται στο υπόγειο παρκινγκ της Βουλής, δίνοντας τον πρώτο λόγο στους κροκόδειλους και τους καρχαρίες. 
Τέλος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ταράτσα θα τοποθετηθεί ένα τεράστιο κανόνι που θα στοχεύει την πλατεία έτοιμο να εξαπολύσει επιθέσεις με ακτίνες λέιζερ και δακρυγόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: