Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ: ΜΑΘΗΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚYΝHΜΕΝΟΥΣ


6

 Tο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τους ηρωικούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, τους αυτοαπαχολούμενους που συμμετείχαν στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη.
Χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που απείχαν από τα μαθήματα τους, κλείσανε τις σχολές, πήραν αποφάσεις συλλόγων, εργαστηρίων, ετών, εξαμήνων και κατέβηκαν στο δρόμο, μαζί με τους εργάτες που «παράγουν» τη ζωή και τον πλούτο.
Συνάδελφε-ισσα,
Ξέρεις τη δύσκολη κατάσταση στο σπίτι και την οικογένεια σου με απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών-συντάξεων, αυξήσεις σε ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ. Ήδη πληρώνεις ένα «σκασμό» λεφτά για αναλώσιμα, στέγαση, σίτιση, μετακίνηση και βιβλία. Βλέπεις την ανεργία να γιγαντώνει.
Σπουδαστή των ΤΕΙ,
Βιώνεις καθημερινά την άθλια πραγματικότητα με τα μονά-ζυγά εξάμηνα, τις χαμένες ώρες εργαστηρίων, τις λίστες αναμονής, την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή, την απλήρωτη πρακτική, τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα τμημάτων.

ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ! ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ! ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!
Συνάδελφε-ισσα,
Αυτές τις μέρες δεκάδες σωματεία πήραν απόφαση για την μεγάλη απεργία της Τρίτης. Χιλιάδες εργάτες, νεολαίοι παίρνουν δύναμη και θάρρος από τον τίμιο αγώνα που κάνουν εδώ και πάνω από 80 μέρες οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Αυτή η σπίθα του αγώνα, πρέπει να ανάψει και εδώ!
Αυτή η απεργία δέχτηκε την πιο σιχαμένη και βρωμερή επίθεση:

από τους ανθρώπους του κεφαλαίου (πρόεδροι, προϊστάμενοι, κοσμήτορες, διοικήσεις, διευθυντές, μερίδα καθηγητών),
τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και τις παρατάξεις (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) του κεφαλαίου.
από τους δίγλωσσους και τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές στο εργατικό κίνημα (ηγεσία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση-ΣΥΡΙΖΑ)
από τους συνοδοιπόρους τους στο φοιτητικό κίνημα (ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ).

ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ
ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
•  Στην πλειοψηφία των σχολών της Αττικής οι πρόεδροι δηλώνουν «αναρμόδιοι» (ΠΑ.ΠΕΙ, ΕΜΜΕ) και προειδοποιούσαν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα ότι η συμμετοχή στην απεργία μπορεί να στοιχίσει στους φοιτητές την εξεταστική (ΣΕΜΦΕ, Τοπογράφοι). Πολλοί καθηγητές κάνουν μάθημα την ώρα των Γενικών Συνελεύσεων (Αρχιτεκτονική).
•    Στις σχολές θετικών επιστημών του ΕΚΠΑ η κοσμητεία διοργάνωνε σεμινάριο για τους πρωτοετείς την ημέρα της απεργίας.
•    Στη Φιλοσοφική η κοσμήτορας αφού κρυβόταν κανά δυο μέρες δήλωσε πως οι καθηγητές έχουν δικαίωμα στην απεργοσπασία!!!
•    Ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «την ημέρα της απεργίας η σχολή θα είναι ανοικτή».
•    Στη ΣΓΤΚΣ  η διευθύντρια της σχολής την ώρα της γενικής συνέλευσης απειλούσε τους σπουδαστές ότι αν πάνε στη συνέλευση «θα κοπούν στα εργαστήρια».
•    Στη ΣΕΥΠ Αθήνας η επόπτης των εργαστηριακών ομάδων στη Νοσηλευτική Β εκβίαζε  ότι αν οι σπουδαστές υλοποιήσουν την απόφαση τους να κατέβουν στην απεργία θα «κοπούν στο μάθημα».
•    ΠΑΣΠ και ΔΑΠ στα μισά Διοικητικά Συμβούλια που συζητούν για την απεργία ΔΕΝ εμφανίστηκαν,
•    Σε Πάντειο και Πανεπιστήμιο Πειραιά ΔΑΠ-ΠΑΣΠ ψήφισαν ΚΑΤΑ λέγοντας ότι «δεν αφορά τους φοιτητές»
•    Στη ΣΤΕΦ Αθήνας στελέχη των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ εκβίαζαν ότι οι «σχολές θα μείνουν ανοιχτές γιατί αλλιώς θα χαθούν οι εξεταστικές».
•   Στις περισσότερες γενικές συνελεύσεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ σαμποτάρισαν τη διεξαγωγή τους και καλούσαν τον κόσμο να πάει για μάθημα (ΔΑΠ στη Νοσηλευτική, και από κοινού σε Γεωλογικό και Ιατρική).
•   Στη ΣΔΟ Αθήνας η ΔΑΠ είπε ότι ο «σύλλογος διαδηλώνει μόνο με τη ΓΣΕΕ», ενώ η ΠΑΣΠ ότι αυτά είναι μικροπολιτικά παιχνίδια το ΚΚΕ (!!!)
•    Στη Γενική Συνέλευση της ΣΕΜΦΕ η ηγεσία της ΕΑΑΚ υποστήριξε ότι «η γραμμή του ΠΑΜΕ υπονομεύει τον αγώνα και το σωματείο δεν δέχεται βοήθεια από άλλους»!!!
•    Στους Πολιτικούς και τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ, ΣΥΝ  ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ  το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των χαλυβουργών γιατί «οι απεργοί καλούν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ», κάτι που ούτε «αφορά τους φοιτητές» (!!!) κατά τη ΔΑΠ, ούτε «είναι με τη σφραγίδα της ΓΣΕΕ» (!!!) κατά την ΠΑΣΠ, ούτε ταιριάζει με το «αγωνιστικό προφίλ» (!!!) των ΕΑΑΚ-ΣΥΝ. Στους Πολιτικούς μηχανικούς ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ-ΣΥΝ ψήφισαν όλοι μαζί κοινό ψήφισμα για να πάει ο σύλλογος στην κινητοποίηση μακριά και αλάργα από το σωματείο της Χαλυβουργίας!!!
•  Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Νομικής ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΡΕΝ υπερασπίστηκε την στάση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ  στο Εργατικό Κέντρο Βόλου καθώς δεν ψήφισε την απεργία γιατί «καλούσαν τα σωματεία του ΠΑΜΕ».
•   Στα Διοικητικά  Συμβούλια ΣΔΟ Αθήνας, ΣΤΕΦ Αθήνας, ΣΤΕΤΡΟΔ, ΣΔΟ Πειραιά  ΠΑΣΠ και ΔΑΠ ψήφισαν ΚΑΤΑ στη συμμετοχή στην απεργία.
•    Στη ΣΤΕΦ Πειραιά  ψήφισαν ΚΑΤΑ και τα ΕΑΑΚ και μάλιστα καλούσαν σε συνέλευση 1 μέρα μετά την απεργία!!!
•  Στη Νομική Αθήνας η ηγεσία της ΕΑΑΚ πρότεινε να οριστεί συνέλευση στις 19 Γενάρη (δύο μέρες μετά την απεργία!!!).
•   Σαν άλλοι τραμπούκοι διέλυαν τις συνελεύσεις ετών-εργαστηρίων πέντε-δέκα παρατρεχάμενοι της ΕΑΑΚ στο όνομα της ενότητας των συλλόγων (!!!) ενώ την ίδια ώρα στο ΕΜΠ καλούν σε Πανπολυτεχνιακή συνέλευση (το ΕΜΠ έχει 9 φοιτητικούς συλλόγους!!!).
•    Στο Χημικό και την Αρχιτεκτονική τα ΕΑΑΚ καλούσαν τον κόσμο να μην πηγαίνει στις συνελεύσεις του ΜΑΣ (!!!) ενώ στους Ναυπηγούς δεν επικύρωναν τις υπογραφές των φοιτητών για διεξαγωγή γενικής συνέλευση (!!!).
Οι προσπάθειές τους πέσανε στο κενό. Η απεργία πέτυχε.
Απομόνωσε τους! Όλοι οι φοιτητές στον αγώνα!

Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Έξω η τρόικα από την Ελλάδα! Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία!
Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: