Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Λ.Παπαδήμος: Δεν γίνεται διάλογος με αμετακίνητα κεκτημένα

Αυτά δήλωσε κ Παπαδήμος στη συνάντηση με τους "κοινωνικούς εταίρους". Νομίζω πως το μήνυμα  που δίνει με τη φράση "δεν μπορούμε να ξεκινάμε το διάλογο από τη βάση δεδομένων και αμετακίνητων κεκτημένων..."  είναι σαφές. Καθίστε να σας λιώσουμε για κερδίσουμε εμείς. Όσοι και να αντέξετε , θα δούμε τι θα πάθετε στο μέλλον. Αν λοιπόν  διαβάσατε τις προηγούμενες αναρτήσεις θα καταλάβατε τι εννοεί. Σας καλώ να ρίξετε μια ματιά  εδώ.  
Ελπίζω να καταλάβατε.  Φανταστείτε ότι ο αγώνας των Χαλυβουργών έχει σαν αφετηρία ...ένα αμετακίνητο κεκτημένο....
Διαβάστε όμως τις δηλώσεις του κ. Παπαδήμου.Νομίζω αρκεί για να βγάλετε συμπεράσματα.

«Εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τα πιο σημαντικά κεκτημένα της χώρας μας, τότε πρέπει να δεχτούμε μια μείωση των εισοδημάτων βραχυπρόθεσμα, στο βαθμό που είναι αναγκαία για την ανάκτηση ανταγωνιστικότητας, και για την δημιουργία πρόσφορων συνθηκών για την αύξηση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «σε μια τέτοια περίπτωση, και αφού θα έχουμε διασφαλίσει το θεμελιώδες πλαίσιο σταθερότητας, μπορούμε να προσδοκούμε βάσιμα μια μεσοπρόθεσμη αύξηση των εισοδημάτων, με τη βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. Θα χρειαστεί να δεχτούμε περιορισμένες θυσίες για να αποτρέψουμε μια καταστροφική έκβαση, να δώσουμε λίγα προκειμένου να μην χάσουμε τα πολλά». 
«Το χρονοδιάγραμμα του κοινωνικού διαλόγου είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο καθώς οι συνθήκες είναι εξαιρετικά πιεστικές. Πρέπει οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν ως το τέλος του μήνα Ιανουαρίου. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε. Δεν μπορούμε να ξεκινάμε το διάλογο από τη βάση δεδομένων και αμετακίνητων κεκτημένων, διότι αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε τίποτα»
Από Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: