Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Μην τολμήσετε να ξανακόψετε το ρεύμα στις Φοιτητικές Εστίες

METΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Συνάδελφε-ισσα,
Την Πέμπτη 26/1 οι φοιτητές που στεγαζόμαστε στις Φοιτητικές Εστίες στην οδό Δροσοπούλου, μείναμε έκπληκτοι όταν από το πρωί καταλάβαμε οτι δεν υπάρχει σε κανένα χώρο της Εστίας ρεύμα!
Μάλιστα, μας «ενημέρωνε» ένα χαρτί τοιχοκολημένο στην είσοδο του χώρου οτι η ΔΕΗ  έκοψε το ρεύμα, αφού δεν είχε η διευθύντρια πληρώσει επί έναν χρόνο!
Δεν φτάνει που εδώ και τόσο καιρό επικρατούν άθλιες συνθήκες μέσα στους χώρους που στεγαζόμαστε, δεν φτάνει που τόσο καιρό συζητάνε πως θα καταφέρουν να βγάζουν κέρδος από τις Εστίες, βάζοντας ενοίκια, πετώντας έξω φοιτητές που δεν θα πληρώνουν, τώρα έχουν το θράσος να αφήνουν στο έλεος τους 70 φοιτητές της Εστίας, που μάλιστα είδαν ό,τι τρόφιμα είχαν να καταστρέφονται , μιας και χρειάζονται ψήξη, ενώ πρέπει να μετακομίσουν άμεσα κάπου ώστε να μπορούν να διαβάζουν, μιας και βρίσκονται εν καιρώ εξεταστικής.

Την ίδια ώρα οι πρυτανικές αρχές και η διευθύντρια  παίζουν κρυφτούλι πίσω από τις πλάτες των εστιακών φοιτητών, ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο. Πίσω από την μετάθεση ευθυνών όμως κρύβεται η κατεύθυνση του υπουργείου Παιδείας να ξεπουληθούν οι Εστίες στους ιδιώτες και να μπουν νοίκια, κρύβονται οι μειωμένοι προϋπολογισμοί.
Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός!
Το ρεύμα επανασυνδέθηκε αυτή τη φορά, παραμένουν όμως οι αιτίες και οι υπεύθυνοι. Όλοι οι φοιτητές να απαιτήσουν το ρεύμα να μην ξανακοπεί, να μην κοπεί όχι μόνο στις εστίες αλλά και σε κανένα σπίτι συναδέλφου.
Η δωρεάν στέγαση, το ρεύμα, το νερό είναι δικαίωμα και όρος για να ζήσουμε και να σπουδάσουμε. Δεν τα χαρίζουμε, δεν τα παζαρεύουμε! Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!
Όλοι σήμερα 18:00 στην υπεύθυνη των εστιών για παράσταση διαμαρτυρίας.
Στις 20:00 συζητάμε για τη συνέχεια με συνέλευση των φοιτητών της Εστίας.
Αύριο 11:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: