Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

«Εφυγε» ξαφνικά ο σύντροφος Κώστας Τσίφτης


902 TV
 Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη
«Εφυγε», ξαφνικά, από τη ζωή, χτες, ο αγαπημένος, σύντροφος και συνάδελφος, δημοσιογράφος του «902» και στέλεχος του ΚΚΕ, Κώστας Τσίφτης, σε ηλικία μόλις, 34 ετών, από ανακοπή καρδιάς. Στο ραδιοτηλεοπτικό «902», επί 13 χρόνια, προσέφερε ακούραστα τις υπηρεσίες του στην υπόθεση της προβολής των εργατικών - λαϊκών προβλημάτων και αγώνων, όπως και των θέσεων του Κόμματος, στην αρχή ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση βασικών πολιτικών εκπομπών σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.
Ο σύντροφος Κώστας γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και οργανώθηκε μαθητής στην ΚΝΕ το 1994, τα δύσκολα χρόνια της ανασυγκρότησης της Οργάνωσης. Ηταν πρωτοπόρος σε όποιο χώρο και αν βρέθηκε. Στους μαθητές στο Χαϊδάρι, στο χώρο των Ιδιωτικών Σχολών, όταν η ΚΝΕ σε αυτούς και σε άλλους δεκάδες τόπους προσπαθούσε να ριζώσει, καθοδηγούμενη από την πολιτική και την ιδεολογία του ΚΚΕ. Ηταν μπροστάρης και αναδείχτηκε στα καθοδηγητικά όργανα της ΚΝΕ, στο Τομεακό Γραφείο του Νοτιοδυτικού Τομέα, στο Συμβούλιο Πόλης της Οργάνωσης της Αθήνας.
Ηταν πεισμένος για το δίκιο της πάλης της εργατικής τάξης για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας. Το 1999 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Από το 2005 μέχρι και σήμερα ήταν μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής της Νοτιοδυτικής Αχτίδας και αργότερα και του Γραφείου της. Από το 1999, εργαζόταν με συνέπεια στον «902», στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Παρά τις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινής προβολής των θέσεων του ΚΚΕ στο ράδιο και την τηλεόραση, δεν έλειψε ποτέ από τους αγώνες της εργατικής τάξης και του Κόμματος. Από τα χαράματα στα εργοστάσια, στις απεργιακές φρουρές με το ΠΑΜΕ, και πάντα με το χαμόγελο, τη συνέπεια και την αποφασιστικότητα. Ξεχώριζε για το ήθος, τη συναίσθηση της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης και της θυσίας.
Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, από το Γ' Νεκροταφείο Νίκαιας. Η ΚΟΒ «902» του ΚΚΕ, η διεύθυνση και το προσωπικό του σταθμού, εκφράζουν στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια. Προσφέρουν στη μνήμη του, ως πρώτη δόση, 500 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ του «902». Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του συντρόφου Κώστα Τσίφτη, εκφράζουν η Διεύθυνση και το προσωπικό του «Ριζοσπάστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: