Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Για την επίθεση οργανωμένης ακροδεξιάς ομάδας τραμπούκων σε φοιτητές του Φυσικού και του Μαθηματικού Αθήνας

Καταγγέλλουμε την οργανωμένη ακροδεξιά ομάδα τραμπούκων για την επίθεση που εξαπέλυσε σε φοιτητές των σχολών  Μαθηματικού και Φυσικού Αθήνας. Εξοπλισμένα φασιστοειδή με πτυσσόμενα γκλόμπ, σπρέι πιπεριού, κράνη και πυροσβεστήρες, τραυμάτισαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 5 φοιτητές του Μαθηματικού, διέλυσαν τη γενική συνέλευση που διεξαγόταν στο σύλλογο του Φυσικού χτυπώντας και εκεί φοιτητές. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στη συνολικότερη δράση διάφορων ομάδων που έχοντας αναλάβει το ρόλο του προστάτη της «τάξης» στο κέντρο της Αθήνας, εισβάλουν σε σπίτια και μαγαζιά για να την επιβάλουν.
Οι ενέργειες αυτές αξιοποιούνται από την κυβέρνηση και υπηρετούν τα αντιλαϊκά της σχέδια. Στόχος είναι η καταστολή του εργατικού – λαϊκού κινήματος, η διαμόρφωση κλίματος τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας, την ώρα που η πλουτοκρατία και τα κόμματά της οδηγούν τη νέα γενιά στη βαρβαρότητα.
Το γεγονός, έρχεται να προστεθεί στην ύπαρξη τεράστιου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα έξω απ’ τις σχολές, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει στόχο και τη κατάργηση του ασύλου. Παράλληλα, ο Δήμαρχος της Αθήνας Καμίνης, μαζί με την παράταξη της ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τη «Χρυσή Αυγή» ψήφισαν πρόταση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.
Καλούμε τους φοιτητές και συνολικά τη νεολαία να μη σκύψουν το κεφάλι, να δυναμώσουν τους αγώνες. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να μην αποπροσανατολιστούν από την οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα, να δώσουν απάντηση στους σχεδιασμούς που υπηρετούν αυτές οι ομάδες.

Αθήνα 29 Μάρτη 2012                                             Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: