Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σ.Ε.Β: " Ο λαός θα πρέπει συνειδητά να επιλέξει: Ευρώπη ή χάος."

Σε χτεσινό δημοσίευμα στον ιστότοπο του ΕΘΝΟΥΣ  αναφέρεται πώς και κατά πόσο επηρεάστηκαν τα εισοδήματα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την κρίση. Δε χρειάζεται να διαβάσετε το δημοσίευμα. Την απάντηση την ξέρετε. Ο Σίλβιο είναι πλουσιότερος κατά μερικά εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που οι Ιταλοί εργαζόμενοι  βιώνουν  τα αποτελέσματα της κρίσης.
Πιο συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι: " Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα εισοδήματα των πολιτικών που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ιταλική Βουλή, ο Μπερλουσκόνι αύξησε πέρυσι τα έσοδά του κατά 8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2010. Πιο συγκεκριμένα, ο 75χρονος μεγιστάνας (η προσωπική περιουσία του οποίου προσεγγίζει τα 6 δισ. ευρώ) δήλωσε για το 2011 εισόδημα ύψους 48 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο τον καθιστά τον πλουσιότερο πολιτικό αυτήν τη στιγμή στη χώρα."

Ερχόμαστε τώρα στα δικά μας. 

Ο Σ.Ε.Β αγωνιά για το αν ως λαός " θα πάρουμε συνειδητά τον ανηφορικό δρόμο προς την ευρωπαϊκή μας ολοκλήρωση, με τα χρήματα και τους όρους των εταίρων μας "  θα δεχτούμε δηλαδή να λιώσουμε από τη φτώχεια, χωρίς το παραμικρό δικαίωμα, καταδικάζοντας τα παιδιά μας στη δουλεία. Απαραίτητος όρος να συμβεί αυτό είναι , κατα τη γνώμη του ΣΕΒ πάντα: " να μην αφεθεί ελεύθερο το πεδίο στα κόμματα της εθνικής ανευθυνότητας και της δήθεν φιλολαϊκής δημαγωγίας." Καταλάβατε βέβαια ποιο κόμμα  (ας χρησιμοποιούν πληθυντικό, είναι για ξεκάρφωμα) είναι το "εθνικά ανεύθυνο"

 Παραθέτω αποσπάσματα από τη χτεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΒ στα ΜΜΕ.
Ολόκληρη διαβάστε τη εδώ.
"Είναι εύλογη η ανακούφιση που προκάλεσε η επιτυχής ολοκλήρωση του PSI και η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης. Μας δόθηκε χρόνος, χρήμα, μια συμπληρωματική ευκαιρία. Μας επιτρέπεται να ελπίζουμε –απαγορεύεται όμως να επαναπαυτούμε. Τα πιο δύσκολα παραμένουν ακόμη μπροστά μας. Στο χέρι μας είναι ωστόσο να τα κάνουμε δυνατά....."

" Είμαστε σε μία κρίσιμη αφετηρία που θα σηματοδοτηθεί από τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Είναι η ώρα των πολιτών. Η σκληρή προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας απαιτεί τη λαϊκή συναίνεση. Ο λαός μας δεν θα δώσει με την ψήφο του λευκή επιταγή σε κανένα κόμμα. Η ψήφος του όμως πρέπει να είναι επιλογή ευθύνης και όχι άρνησης, επιλογή διεξόδου και όχι διαμαρτυρίας, ώστε να αντιστοιχεί με το ευρύτερο διακύβευμα αυτών των εκλογών. ...."



"Το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι αν θα επικυρώσουμε τον δρόμο που άνοιξε η κυβερνητική πλειοψηφία Παπαδήμου με τον γενναίο συμβιβασμό πολιτικής ωριμότητας και εθνικής ευθύνης που επέδειξαν οι εταίροι της ή αν θα επιλέξουμε την αποξένωσή μας από την Ευρώπη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στην κάλπη αυτή, πέρα από κόμματα και επί μέρους προγραμματικές διαφορές, θα αντιπαραταχθούν ουσιαστικά δύο μόνο παρατάξεις, με μία σαφή διαχωριστική γραμμή.
Από τη μια, εκείνοι που αγωνίζονται να διατηρήσουν ένα χρεοκοπημένο μοντέλο, υπερασπιζόμενοι τα δικά τους παρασιτικά συμφέροντα σε βάρος του λαού.
Από την άλλη, εκείνοι που θέλουν ειλικρινά την επίμοχθη αλλαγή μέσα από τις μεταρρυθμίσεις, την εθνική πρόοδο μέσα στην ευρωπαϊκή κοίτη...."

"Είναι βέβαιο ότι οι κερδοσκόποι του λαϊκού θυμικού, οι σπεκουλαδόροι του χάους και της αναρχίας, η οπισθοδρομική κομπανία της εθνικής υποτίμησης και της δραχμής, θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα στη μάχη αυτή. Συμφέρον τους είναι να καταστήσουν τις εκλογές αυτές αφετηρία ανωμαλίας. Χρέος μας είναι να αποτελέσουν οι εκλογές αυτές αφετηρία ελπίδας. Να αναδείξουν ένα συσχετισμό δυνάμεων που θα μπορέσει να ξαναβάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, με εθνικούς όρους και πέρα από τον πειθαναγκασμό του μνημονίου.
Ενώπιος ενωπίω με τις κάλπες αυτές που θα καθορίσουν το μέλλον του, ο λαός θα πρέπει συνειδητά να επιλέξει: Ευρώπη ή χάος. Μέσα στην Ευρώπη, η δοκιμασία που περνάμε μπορεί να ξεπεραστεί. Έξω από την Ευρώπη, η φτώχεια θα είναι οριστική....".


ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ:

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: