Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Απίστευτο φωτορεπορτάζ από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αριστοτέλους

Αναδημοσίευση από salonicanews.com   Το πρωτοείδα στο kke4ever.blogspot.com
Ναι, ήταν πολιτική συγκέντρωση! Και πολιτικό λόγο είχε (αντιμνημονιακό, φυσικά) και πλήθος και πάθος και νεολαία και παλιούς κομμουνιστές και (πάνινες) σημαίες και... η πλατεία ήταν γεμάτη! >>>
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη μας έκανε να καταλάβουμε ότι έχουμε εκλογές! Κατ' αρχήν, οργανώθηκε στην πιο πολιτική πλατεία της χώρας, την πλατεία Αριστοτέλους! Κι αυτό, παρά την απαγόρευση που εξέδωσε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.
Έπειτα, είχε πολιτικές θέσεις. Συμφωνείς, ή διαφωνείς, η Αλέκα Παπαρήγα έχει να παρουσιάσει πολιτικές θέσεις. 
Το κυριότερο, είχε κόσμο! Δείτε:
Κατ' αρχήν η συγκέντρωση είχε ομιλήτρια που... συγκέντρωσε πάνω της τα φλας!


Κι όταν λέμε ότι τα φώτα ήταν πάνω στην συντρόφισσα Παπαρήγα, το εννοούμε!


Πάνω από 10.000 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους για να ακούσουν την γενική γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Ήταν, δηλαδή, πενταπλάσιοι από όσους βρέθηκαν στην ομιλία Βενιζέλου(εξάλλου, το κόμμα είχε πάντα καλή οργάνωση, ενώ το κίνημα την... απώλεσε).



Και στην πλατεία ήταν όλοι. Οι... πιο νέοι...



...οι δυναμικοί...



...οι ζευγαρωμένοι...


...ακόμη και οι trendy!


Είχε κάτι το ποιητικό, με ιδέες να ξεπετάγονται σε φόντο κόκκινο...


...είχε Ριζοσπάστη και οικονομική ενίσχυση του κόμματος με κουπόνια, αλά παλαιά...


...αλλά και επικοινωνία μέσω Twitter και Facebook από τα smartphones!


Μα πάνω από όλα, είχε κόσμο ως και στο... άγαλμα (του Αριστοτέλη)!


Όλοι ήταν εκεί, με έναν σκοπό: Να ακούσουν την Αλέκα Παπαρήγα, στην κεντρική προεκλογική ομιλία της, στη Θεσσαλονίκη. 


Από το βήμα της συγκέντρωσης της Θεσσαλονίκης, η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, εξαπέλυσε πυρά εναντίον όλων των κομμάτων. Σχολίασε με αρνητικό τρόπο τα σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών που προέρχονται είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ "για να βγει πανίσχυρο στη κάλπη".

"Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχεις στην εμφάνιση νέων κομμάτων με παλιά υλικά, ή στη διεύρυνση ενός κόμματος με μεταγραφές της τελευταίας στιγμής;" αναρωτήθηκε η κ. Παπαρήγα. Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν θα φύγει "από το μετερίζι της λαϊκής πλειοψηφίας για να μπει σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας που τέτοια και μόνο τέτοια θα προκύψει από τις εκλογές".

Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αμφισβήτησε τα όσα υπόσχονται για επαναδιαπραγμάτευση τα άλλα κόμματα: "Ανάμεσα στα πιο προκλητικά ψέματα που έχουν πέσει στο προεκλογικό τραπέζι -είπε- είναι ότι η ΝΔ θα αναδιαπραγματευτεί. Ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση σε τρία χρόνια. Ότι ο Καμμένος μαζί ή και ολίγον μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσει κεφάλι στην ΕΕ. Ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς με ολίγον Καμμένο και χωρίς Καμμένο και στη στρούγκα το ΚΚΕ θα φέρει την άνοιξη στην Ελλάδα", είπε.

Η γ.γ. του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι "η δύναμη του ΚΚΕ θα σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα του λαού να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, να ανασυνταχθεί για να μη χάσει άλλα και προ πάντων να μη τα χάσει όλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: