Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Κάτι ξέρει ο... ειδικός


Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι παρακολουθούν Ολυμπιακούς αγώνες. Έχω επίσης την εντύπωση ότι  η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει αυταπάτες για το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί, εκτός από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ που μεταδίδουν τους αγώνες. Συχνά πυκνά τους ακούμε να αναφέρονται σε συγκεκριμένους αθλητές με χαρακτηρισμούς όπως "θαύμα της φύσης" , "τρομερός" , "απίστευτος" και να περιγράφουν εκστασιασμένοι τα διάφορα θεατρινίστικα κολπάκια με απίστευτη υπερβολή, κραυγάζοντας πάντα , με τέτοιο τρόπο που θα τους ζήλευε και ο Χελάκης με το "πειρατικό" του. Φυσικά και δεν είναι άσχετοι, απλά πιστοί στις διαταγές των αφεντικών τους , προσπαθούν να διαφημίσουν ένα άθλιο προϊόν  που σε καμιά περίπτωση δεν έχει σχέση με αυτό που χρειάζεται ο λαός. Σκοπός τους δεν είναι να γεμίσουν τα στάδια με εργαζόμενους που θα αθλούνται δωρεάν, αλλά με πελάτες που θα πληρώνουν αδρά για να δουν αυτά τα παραφουσκωμένα σφαχτάρια να προσφέρουν  θέαμα, για να κερδίζουν οι διάφορες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού.Συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο στους σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας καλλιεργώντας στα νέα παιδιά πρότυπα και συμπεριφορές που έχουν σχέση με το δόγμα "όλα επιτρέπονται αρκεί να  βγεις στον αφρό , να κονομήσεις δόξα και χρήμα".
Διαβάστε συνέχεια το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη σχετικά με τις αποκαλύψεις του "μίστερ ντόπα", καθώς και τη συμπληρωματική ανάρτηση

                                                       Κάτι ξέρει ο... ειδικός
Το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τη βιτρίνα των Ολυμπιακών Αγώνων όσον αφορά τις επιδόσεις των αθλητών από τις οποίες διακυβεύονται τα κέρδη των χορηγών και των πολυεθνικών που επενδύουν στον αθλητή ήρθε να αποκαλυφθεί -για μια ακόμη φορά αλήθεια- από τον πλέον ειδικό στο θέμα του ντόπινγκ. Ο Βίκτορ Κόντε, πρώην επικεφαλής του χημικού εργαστηρίου «Balco», ο άνθρωπος ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη χρήση αναβολικών από πληθώρα αθλητών, τάραξε για μια ακόμη φορά τα... νερά. Με δηλώσεις του στους «TIMES» ο... μετρ της ντόπας εκτιμά ότι το 60% των αθλητών που συμμετέχουν στους Αγώνες του Λονδίνου έχουν κάνει χρήση κάποιου «φαρμάκου».
Μάλιστα αποκαλύπτει ότι τρεις αθλητές έχουν λάβει το κοκτέιλ των επτά ουσιών που είχε προκαλέσει τη βαριά τιμωρία του Βρετανού σπρίντερ Ντουέιν Τσέιμπερς. Δε διστάζει να κατονομάσει δύο εξ αυτών, τον Αμερικανό Ράιαν Μπέιλι, που κατέλαβε την 5η θέση στα 100 μέτρα ανδρών και την Αμερικανίδα πυγμάχο Μαρλέν Εσπάρζα, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Ιδιαίτερης αναφοράς όμως χρήζει και το σημείο όπου ο Βίκτωρ Κόντε απορρίπτει ως ανούσιες τις διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων περί αυστηρών και εκτενών ελέγχων αντιντόπινγκ αφού, όπως επισημαίνει, είναι εύκολο να κάνει κανείς χρήση ουσιών πολλούς μήνες πριν αγωνιστεί με τα ίδια αποτελέσματα στην επίδοσή του, χωρίς να υπόκειται σε περίοδο ελέγχων. Οι δηλώσεις του ανθρώπου που κινούσε τα νήματα για πάνω από μια δεκαετία στο παρασκήνιο του παγκόσμιου αθλητισμού, ενός ανθρώπου που όταν βγήκε από τη φυλακή αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής εκτιμούσαν ότι μπορούν να συνεργαστούν για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (!) κάθε άλλο παρά απαρατήρητες μπορούν να περάσουν.
Αντίθετα δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη σύνδεση του ντόπινγκ με την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και τη μετατροπή του από τους επιχειρηματίες και τις πολυεθνικές που λυμαίνονται το χώρο σε μέσο για την απόκτηση κέρδους από μέρους τους. Παράλληλα το αμείλικτο κυνήγι κέρδους καθώς και η όξυνση του επιχειρηματικού ανταγωνισμού επιτάσσει μια σειρά από ενέργειες και λογικές. Οπως το ότι οι αθλητές -κυρίως οι λεγόμενοι πρωτοκλασάτοι- μετατρέπονται σε «άλογα του ιπποδρόμου» όπου πάνω τους τζογάρονται πακτωλός εκατομμυρίων και από την κατάσταση ή την επίδοσή τους εξαρτώνται πολλά. Και αυτά τα... άλογα πρέπει να είναι πάντα και με κάθε τρόπο σε άριστη κατάσταση, προκειμένου να φέρουν την επιτυχία με οποιοδήποτε κόστος. Ακόμα (όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις) και με την ίδια τους την ζωή...
Μπ.Τσ.





Συμπληρωματική ανάρτηση
Βελτίωση επιδόσεων με...Βιάγκρα
Η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, υπάρχει η υποψία ότι κάποιοι αθλητές κάνουν χρήση Βιάγκρα καθώς δεν πρόκειται για απαγορευμένη ουσία, αλλά μπορεί να βελτιώσει τις αγωνιστικές τους επιδόσεις. Σύμφωνα με την «Κορριέρε» , το φαρμακευτικό αυτό σκεύασμα, αν χορηγηθεί λίγο πριν από αγώνες που απαιτούν μια σύντομη όσο και έντονη μυϊκή προσπάθεια, μπορεί να «χαρίσει» στους αθλητές , την ενέργεια εκείνη που τους χρειάζεται για να καταφέρουν να κάνουν την διαφορά. Η εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρεται σε αθλήματα όπως ποδηλασία, κανό, άλματα, αλλά και ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Wada, η Διεθνής Υπηρεσία κατά του "ντόπινγκ", δεν περιλαμβάνει το συγκεκριμένο αγγειοδιασταλτικό φαρμακευτικό σκεύασμα στην λίστα των απαγορευμένων ουσιών. Πρόκειται, λοιπόν, για παρατηρήσεις και προβληματισμούς ηθικού, μόνον, χαρακτήρα, σχετικά με τους κανόνες του «ευ αγωνίζεσθαι». Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό, πάντως, να συμπεριληφθεί, το Βιάγκρα, στις ουσίες του "ντόπινγκ", ήδη από τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκείνους του Ρίο Ντε Τζανέιρο, του 2016. «Η απόφαση αυτή μπορεί να ληφθεί και εξαιτίας πιέσεων των ίδιων των γιατρών της Wada, προς απόδειξη του ότι πρόκειται για ένα φαρμακευτικό προϊόν που έχει μια γενικότερη επίδραση από αυτή που συνηθίζουμε να γνωρίζουμε», τονίζει, τέλος, η «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».
Πηγή: ιefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: