Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση Σωματείων για τη Χαλυβουργία


Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας την Τετάρτη 1η Αυγούστου προχώρησε σε απολύσεις ακόμα 6 εργαζόμενων μαζί και ενός μέλους της διοίκησης του σωματείου που αποτελούσαν την περιφρούρηση την ημέρα που κατ’ εντολή του Μάνεση και της κυβέρνησης οι δυνάμεις καταστολής κατέλαβαν το εργοστάσιο και τους χώρους μέσα και έξω από αυτό.

Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργιών που αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα για κάθε εργάτη που του ζητάνε να γίνει αυτός και τα δικαιώματα του η καύσιμη ύλη για να φουντώσει η φωτιά των κερδών του κάθε καπιταλιστή, του κάθε Μάνεση, είναι καρφί στο μάτι του εργοδότη.
Το όργιο τρομοκρατίας, των καθημερινών απειλών και των προσβολών που εξαπέλυσε ο Μάνεσης με τα στελέχη και τον χαφιέδικο μηχανισμό του δεν θα περάσουν, δεν θα κάμψουν τους ηρωικούς χαλυβουργούς.
Οι χαλυβουργοί απέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια της απεργίας τους ότι έχουν και την ηθική αντοχή και την ικανότητα να απαντήσουν στο όργιο αυτό της τρομοκρατίας που γίνεται σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. 
Οι χαλυβουργοί δεν είναι μόνοι ούτε τώρα, όπως δεν ήταν και σε όλη την διάρκεια της απεργίας. 
Είμαστε στο πλευρό τους, ευγνώμονες για τον αγώνα τους.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους χαλυβουργούς και να απαιτήσουν.



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



Σωματείο Μετάλλου Θριάσιου «Η ΜΑΣΙΝΑ»
Συνδικάτο Μετάλλου Αθηνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: