Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η υπόθεση «κέντρο Αθήνας»


επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» είναι κομμάτι μιας συνολικότερης επιχείρισης που αφορά αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας. Την περασμένη εβδομάδα η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας συναντήθηκαν και είπαν ακριβώς αυτό. «Η πραγματικότητα στο κέντρο της Αθήνας είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αλλάξει», είπαν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μαζί με τα σχέδια για το κυνήγι των μεταναστών, παρουσιάζονται και προτάσεις για περιορισμό και απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας από το δήμαρχο Αθήνας, τους μεγαλέμπορους, τους μεγαλοξενοδόχους. Αρα, μετά τους μετανάστες έρχονται και τα υπόλοιπα κατασταλτικά μέτρα που θα χτυπήσουν ευθέως όλους τους εργαζόμενους.
Το πρόβλημα με τους μετανάστες στη χώρα μας είναι υπαρκτό και ιδιαίτερα σοβαρό. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια είναι αφόρητη. Η συγκυβέρνηση - όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις - πατούν πάνω σε μια πραγματικότητα που ταλαιπωρεί και τους Ελληνες και τους μετανάστες και εξαπολύει ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό σε βάρος των εξαθλιωμένων που βρίσκονται στη χώρα μας εγκλωβισμένοι αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Η δράση οργανωμένων κυκλωμάτων ναρκωτικών, πορνείας, διακίνησης και εκμετάλλευσης μεταναστών, η εγκληματική δράση είναι υπαρκτά προβλήματα. Στο κέντρο της πόλης, χρόνια τώρα, δρουν όλα αυτά τα κυκλώματα και η έξαρση αυτής της δράσης είναι μία ακόμα ένδειξη για τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Αλλωστε, η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, η εκμετάλλευση των μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα είναι μια τεράστια οικονομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Και πάντα πίσω από το οργανωμένο έγκλημα βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις.
Η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι η βασική αιτία που οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες βρίσκονται στο έλεος αυτών των οργανωμένων κυκλωμάτων. Οι ίδιες οι υπηρεσίες τους, μυστικές και φανερές, ξέρουν πολύ καλά και συχνά - για δικούς τους λόγους - αποκαλύπτουν ποιοι είναι, πώς δρουν και πώς στήνουν τα επικίνδυνα σχέδιά τους. Οι εργαζόμενοι Ελληνες και μετανάστες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι λαϊκές οικογένειες του κέντρου πρέπει να οργανώσουν κοινή πάλη κόντρα στα κυκλώματα και τους μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής και τα σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Πηγή: Ριζοσπάστης
Κ. Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: