Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Εντυπωσιακή, τεράστια, η πορεία του Π.Α.ΜΕ


Δελτίο τύπου για τη σημερινή απεργία και τις συγκεντρώσεις

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους μετανάστες, τους συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενους, έμπορους και βιοτέχνες, που συμμετείχαν μαζικά στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
Η εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, αποτέλεσμα της δουλειάς των σωματείων, επιτροπών αγώνα σε χώρους δουλειάς, λαϊκών επιτροπών, με συνελεύσεις, συσκέψεις και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους κλάδους, σε αρκετά εργοστάσια, σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, αποτελεί στοιχείο που δείχνει την ενίσχυση του ταξικού ρεύματος στο εργατικό κίνημα, φανερώνει το δρόμο για τη συνέχεια.
Χιλιάδες εργαζόμενοι νίκησαν την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας, τις δυσκολίες που έχουν φέρει τα βάρβαρα μέτρα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, ξεπέρασαν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, κάνοντας το βήμα να σταθούν σε όλα αυτά κόντρα και ταξικά.
Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά να στριμώξουμε την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την μεγαλοεργοδοσία και τους βιομηχάνους. Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα με νέες κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού. Με αφοβία να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά.

ΣΧΟΛΙΟ  ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ
Το ταξικό κίνημα έδωσε σήμερα μια ηχηρότατη και αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που σχεδιάζουν την συρρίκνωση του. Γιατί τέτοια σχέδια υπάρχουν. Βλέπετε τους άνοιξε η όρεξη μετά από τον  περιορισμό της εκλογικής απήχησης του ΚΚΕ. Η απάντηση δόθηκε σήμερα. Αν δείτε και πρέπει να δείτε τα πλάνα από το βίντεο, ακούσετε τα σχόλια των δημοσιογράφων του ΖΟΥΓΚΛΑ που είναι διθυραμβικά, θα κατάλαβετε  το μέγεθος της συγκέντρωσης.
Είναι σίγουρο πως η απήχηση της σημερινής συγκέντρωσης θα είναι μεγάλη. Δείχνει πως η βάση της λαϊκής αντεπίθεσης θα είναι το Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: