Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Καλός επιχειρηματίας είναι ο Γερμανός επιχειρηματίας!


Tάδε έφη , Ευκλείδης Τσακαλώτος , βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεκριμένο στέλεχος, από αυτά που διαμορφώνουν το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να προβάρει κοστούμι για κυβερνητική θέση , όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να κυβερνήσει με "αριστερό στυλ".
Μπορείτε λοιπόν να τον φανταστείτε πόσο σκληρά, ανελέητα και αντιμνημονιακά θα διαπραγματευθεί; 
Εμείς πάντως ως Blog θα δώσουμε ένα παράδειγμα καλού Γερμανού επιχειρηματία.
Ιδού....

Ερ.: «Βλέπετε να υπάρχει λύση για την Ελλάδα;» 
Απ.: «Όλες οι συζητήσεις περί εξόδου της Ελλάδας δεν οδηγούν πουθενά. Εγώ ως επιχειρηματίας δεν θα άφηνα τη θυγατρική εταιρεία μου που είναι σε πολύ κακή κατάσταση να πέσει, αλλά θα την εξυγίαινα. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα είδος ειδικής οικονομικής ζώνης εντός της ευρωζώνης, θωρακισμένη με την αναγκαία και επιτρεπτή οικονομική βοήθεια, αλλά και με προσωπικό από υπαλλήλους της ΕΕ. Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε μεν να εκχωρήσει κυριαρχία, αλλά θα έπρεπε να δώσει στους βοηθούς από την ΕΕ την ευκαιρία της επί τόπου συνδιαμόρφωσης των μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Αλλά και για ενέχυρα πρέπει να γίνουν σκέψεις. Βασικά, θα πρέπει να θέσουμε την Ελλάδα σε μια συσκευή οξυγόνωσης, για να μπορέσει η χώρα να εξυγιανθεί μακροπρόθεσμα. Προς τούτο οι Έλληνες χρειάζονται καιρό - όχι μόνο μήνες, αλλά χρόνια».
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ (ΚΑΛΩΝ) ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αυξάνεται ο αριθμός των εξαθλιωμένων εργατών
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Στην καρμανιόλα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που εξασφαλίζουν εισιτήριο διαρκείας στη φτώχεια και στην ανέχεια πέφτουν θύματα ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι στη Γερμανία, καθώς τα τελευταία στατιστικά δεδομένα της τετραετίας 2006 - 2010 δείχνουν σημαντική αύξηση των κακοπληρωμένων υποαπασχολούμενων εργατών, είναι τα λεγόμενα «μίνι-τζομπς», όπου πάνω από 7 εκατομμύρια επιβιώνουν με 400 ευρώ το μήνα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis), το 2006 οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι ημιαπασχόλησης, προσωρινής απασχόλησης ήταν το 18,7% των εργαζομένων. Το 2010 έφθασαν στο 20,6%. Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών των κακοπληρωμένων υποαπασχολούμενων εργαζομένων δουλεύει σε «άτυπες μορφές εργασίας», δηλαδή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μερικής απασχόλησης, ή ακόμη και ως αναπληρωτές παίρνοντας λιγότερο από τα 2/3 ενός μέσου μισθού εργαζομένου αορίστου χρόνου. Το μεγαλύτερο μέρος των κακοπληρωμένων εργαζομένων είναι το 87% των ταξιτζήδων, το 85,6% των κομμωτών, το 81,5% των καθαριστών και το 77,3% του προσωπικού εστιατορίων και ξενοδοχείων.

(Ριζοσπάστης 11-9-12 σελίδα 27)

Επιτρέψτε μου να προσθέσω κι εγώ κάτι:

...ΣΥΡΙΖΑ κουρεύουν τη ζωή των εργατών οι ...καλοί γερμανοί επιχειρηματίες.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ