Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Όνειρα φθινοπωρινής νυχτός


To σημερινό ΒΗΜΑ , στη σελίδα Α9, μας πληροφορεί ότι αυτή την εποχή στο ΚΚΕ μαίνεται η μάχη της διαδοχής.  To συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κάποιος διαβάζοντας το "πόνημα" είναι ότι δεν απασχολεί  το κόμμα μας η προετοιμασία και η επιτυχία της γενικής απεργίας, ούτε το απασχόλησε η οργάνωση των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, η επιτυχία του 38ου Φεστιβάλ, τα κάθε λογής προβλήματα των εργαζόμενων στις λαϊκές γειτονιές. Δεν πρωταγωνίστησε σε κανενός είδους κλαδική κινητοποίηση, ούτε στήριξε με νύχια και με δόντια την ηρωϊκή απεργία των Χαλυβουργών. Αντίθετα, η κάθε είδους "ομάδες" , "ομαδούλες", "φράξιες" και "φραξιούλες" προωθούν τον εκλεκτό τους για γραμματέα του κόμματος. 
Γιατί γίνονται όλα αυτά;  Μα για να "υπάρξει επανεκκίνηση του κομματικού μηχανισμού"  για να μην έχει την τύχη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Προφανώς, εμμέσως πλην σαφώς, υπονοείται πως το Κ. Κ. Γαλλίας κατάντησε απόκομμα επειδή ρίχτηκε με τα μούτρα στην ταξική πάλη , ηττήθηκε η πολιτική του και έφτασε εκεί που έφτασε.
Θα έλεγε κανείς πως δεν κρύβουν την ενόχλησή τους που το ΚΚΕ μετά τις εκλογές  έκρινε  το αποτέλεσμα τους όπως άρμοζε σε κομμουνιστές. Θυμηθείτε αντίστοιχες καταστάσεις σε ΝΔ. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, τι θέαμα προσέφεραν οι κάθε είδους δελφίνοι. Το γεγονός  λοιπόν ότι οι κομμουνιστές βγήκαν ακόμα περισσότερο πεισμωμένοι και αποφασισμένοι , πράγμα που φάνηκε στην  πολύ μεγάλη επιτυχία του 38ου Φεστιβάλ , τους εξόργισε και βλέπετε το αποτέλεσμα της οργής τους.
Φανταστείτε τι έχουμε να διαβάσουμε όταν ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια συνταρακτικά νέα έχει το ΒΗΜΑ κατ' αποκλειστικότητα; Τι λες βρε παιδί μου; Ανατρίχιασα!

Μου κάνει όμως εντύπωση κάτι.
Γιατί δεν έβαλαν αυτήν την τόσο ...αληθινή είδηση πρωτοσέλιδο;
Γιατί την έχωσαν στη σελίδα Α9;

Τι στο καλό; Είχαν μια τέτοια ευκαιρία να κάνουν ντόρο και να σπάσουν το φράγμα των πωλήσεων και δεν το έπραξαν;
Ή μήπως δεν ξέρουν ότι οι πρώτες σελίδες τής εφημερίδας ΒΗΜΑ που πάνε για τύλιγμα ψαριών, είναι αυτές οι εσωτερικές;

Σίγουρα πάντως ξέρουν κάτι:
Ότι η συγκεκριμένη είδηση σε σχέση με το ΚΚΕ είναι γέννημα της κοιλιάς τους.
Τόσο πολύ σέβονται τους αναγνώστες τους! Τους γεμίζουν "παραμύθια", παραπληροφόρηση και μαύρη προπαγάνδα.

Έχουν και οι αναγνώστες όμως την ευθύνη τους, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που το ΒΗΜΑ τους παραμυθιάζει, τουλάχιστον σε σχέση με το ΚΚΕ και την δήθεν αλλαγή ηγεσίας στο ΚΚΕ.

Μονίμως αλλαγή ηγεσίας βλέπει το ΒΗΜΑ εδώ και κάτι χρόνια.
Μονίμως αλλαγή τής Αλέκας βλέπει το ΒΗΜΑ εδώ και κάτι χρόνια.

Αν πιστεύαμε δηλαδή τα "παραμύθια" που γράφει το ΒΗΜΑ, θα ήμασταν σίγουροι ότι η Αλέκα έχει πάψει προ ετών να είναι Γενική Γραμματέας τού ΚΚΕ.

Μόνο που η Αλέκα παραμένει στη θέση της.
Στη θέση και την ευθύνη, που πολύ σωστά, της ανέθεσε το Κόμμα.

Ας αφήσουν λοιπόν τις διάφορες εφημερίδες τύπου ΒΗΜΑ οι αναγνώστες, κι ας πιάσουν το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για να έχουν αληθινή ενημέρωση.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ