Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Tι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είπε ο Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Κόκκινο»:


«Είχα μια συζήτηση με κάποιους εκπαιδευτικούς. Αριστερούς εκπαιδευτικούς. Από αυτούς που έχουμε δει να τσεκουρώνονται οι μισθοί τους (...) Εβλεπαν με επιφυλακτικότητα την προκήρυξη νέων απεργιών, όταν γνωρίζουν ότι τα 30, τα 40 και τα 50 ευρώ που θα χάσουν συμμετέχοντας, δεν είναι κάτι το αμελητέο πλέον. Αρα, λοιπόν, ίσως πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους. Ισως θα πρέπει να βρούμε, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Υγεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες, να λειτουργούμε (...) και το βράδυ ή το απόγευμα να είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα κατεβαίνουμε στους δρόμους, θα διαδηλώνουμε και θα δημιουργούμε μια άνευ προηγουμένου πολιτική και κοινωνική πίεση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική»

Ο φόβος των οπορτουνιστών είναι έκδηλος. Ξέρουν πολύ καλά πως όταν ο λαός  βγει στην απεργία υπάρχει ...μεγάλος κίνδυνος να συναντηθεί με το Π.Α.ΜΕ. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τους προκύψουν Χαλυβουργίες. Και καλά τη μία την έφεραν βόλτα όπως  όπως. Δεκάδες ή εκατοντάδες Χαλυβουργίες όμως; 
Οπότε σου λέει ο οπορτουνιστής για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Τράβα το πρωί στο Μάνεση να σε εκμεταλλεύεται ή στο σχολείο να βλέπεις πεινασμένα παιδιά , να διδάσκεις τις αλήθειες τους, να  τιμωρείς , να σέρνεις σε μαθητοδικεία μαθητές που αντιδρούν  και το βράδυ βγες στο δρόμο να παίξεις το δικό σου θέατρο με τον προβοκάτορα, τον Χρυσαυγίτη , το βολεμένο.
Λοιπόν  οπορτουνιστάκο μου φαίνεται να έχεις χοντρό πρόβλημα. Κάτι φοβάσαι εσύ ή κάτι ξέρεις. Για να δούμε μήπως γίνει σύντομα ο φόβος σου , πανικός.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι και η αστική τάξη και τα κόμματα της,την κινητοποίηση και την αντίδραση της κοινωνίας και το ενδεχόμενο αυτή να ανατρέψει το δρόμο του για την εξουσία.Η δήλωση Σκουρλέτη είναι η συνέχεια των όσων είχε δηλώσει ο Τσίπρας στο Reuters.
Κ.Α.Β

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ματώνει μέρα-νύχτα να δίνει εξετάσεις στην πλουτοκρατία για το πόσο καλός διαχειριστής της μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Πόσο καλός πολιτικός υπάλληλος των καπιταλιστικών συμφερόντων!
Πώς είναι δυνατό λοιπόν να πάρει διαφορετική θέση; Πώς είναι δυνατό να συμφωνήσει με αγώνες και απεργίες που θίγουν τα καπιταλιστικά συμφέροντα;
Εσείς θα το κάνατε στη θέση του; Θα διακινδυνεύατε να μείνετε μεταξετασταίοι;
Εκτός αυτού, σκεφτήκατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι δεσμευμένος...; Ότι μπορεί να ξεπληρώνει επιταγές...;;;

Anastasios είπε...

ο λαος αυτα τα βλεπει?Και δε λεω ολος ο λαος, γιατι ενα μεγαλο κομματι του πηγε και ψηφισε "μνημονιΑκα" με τα μπουνια, αλλα εκεινοι που γυρισαν την πλατη τους στο Κομμα, το βλεπουν?Η ακομη εχουν αυταπατας απο το ΣΥΡΙΖΑ?