Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η «Κου Κλουξ Κλαν» διαφημίζει τη «Χρυσή Αυγή»


Μεγάλες «δόξες» γνωρίζει η «Χρυσή Αυγή» στους κόλπους της «Κου Κλουξ Κλαν» στην Αμερική, όντας «αδελφές» νεοναζιστικές οργανώσεις. Οπως πρωτοέγραψε η ιστοσελίδα «ethnos.gr», στην επίσημη ιστοσελίδα του «Κόμματος των Ιπποτών» (μία από τις έξι αμερικανικές οργανώσεις που φέρουν το όνομα της «Κου Κλουξ Κλαν», έχει σλόγκαν «Το λευκό μέλλον της Αμερικής ξεκινά από εδώ») φιλοξενείται άρθρο με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στη Νέα Υόρκη.
Στην ιστοσελίδα (όπου αναρτώνται μακροσκελή άρθρα με τίτλο όπως«Δουλεία: κατάρα ή ευλογία;», «Οντως η Κλαν μισεί τους νέγρους;»και «Η σατανική συμμαχία Χριστιανών και Εβραίων») αναφέρεται ότι η «υπερεθνικιστική παράταξη Χρυσή Αυγή εγκαινίασε τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη για να προσεγγίσει την ελληνική διασπορά. Ενα παρακλάδι της παράταξης λειτουργεί ήδη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας». Γίνεται αναφορά σε αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που φέρουν τη «Χρυσή Αυγή» τρίτο κόμμα, ενώ έχει αναρτηθεί και κείμενο από την, ανενεργή αυτή τη στιγμή, ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής» στη Νέα Υόρκη, όπου μεταξύ άλλων γράφει: «Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε και να στηρίξουμε στην ελληνική διασπορά το εθνικιστικό όραμα της Χρυσής Αυγής».

Είναι ένα ακόμα στοιχείο που αποκαλύπτει το βαθιά αντιδραστικό ρόλο της «Χρυσής Αυγής» που είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος για να χτυπήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση του συστήματος, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, η εργατική τάξη δεν πρέπει να δείξει την παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, να υποστείλει τη σημαία του ταξικού αγώνα ενάντια στην εξουσία της αστικής τάξης και στους τραμπούκους της, της ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών.
Την ίδια ώρα εντύπωση έχει προκαλέσει άρθρο του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου σε ιστοσελίδα, όπου με αφορμή τα γεγονότα στο «Χυτήριο» γράφει: «(...) Αφησα τελευταία τη "Χρυσή Αυγή" που στην πραγματικότητα είναι "μαύρη νύκτα". Είναι θλιβερό ότι κάποιοι "χριστιανοί αγωνιστές" ταυτίστηκαν με τη "Χρυσή Αυγή" για να υπερασπιστούν τον Χριστό».
Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: