Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Οργή προκαλούν στους εργάτες οι αξιώσεις του Μάνεση


  • Σε χτεσινή συνέλευση, οι εργάτες στο Βόλο απέρριψαν την πρόταση για μειώσεις μισθών
  • Σήμερα η γενική συνέλευση στον Ασπρόπυργο
Ο πολύμηνος αγώνας των χαλυβουργών δικαιώνεται και από τις νέες εξελίξεις
Οργή και αγανάκτηση έχουν δημιουργήσει στους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» οι νέες αξιώσεις του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση, για μείωση στους μισθούς στα δύο εργοστάσια της εταιρείας σε Βόλο και Βελεστίνο.
Η οργή αυτή αποτυπώθηκε και στη χτεσινή Γενική Συνέλευση που έκαναν οι εργαζόμενοι στο Βόλο, απορρίπτοντας και νέα πρόταση που κατέθεσε η εργοδοσία για 18% μείωση (πριν λίγες μέρες είχε ζητήσει μείωση 25%) για τέσσερις μήνες (αντί για ένα χρόνο).
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την οργή τους με τη μαζική συμμετοχή αλλά και τις τοποθετήσεις τους, δηλώνοντας αντίθετοι με οποιαδήποτε μείωση μισθών και αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις.
Αντίθετο με τη νέα εργοδοτική πρόταση δήλωσε και το σωματείο που σήμερα θα μεταφέρει στην εργοδοσία την άρνησή του αυτή. Ενώ την Παρασκευή θα προχωρήσει σε νέα Γενική Συνέλευση.
Παρόντες στη ΓΣ ήταν συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» αλλά και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σε χαιρετισμό του πριν ξεκινήσει η ΓΣ ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου, μετέφερε την απόφαση του σωματείου των εργαζομένων της επιχείρησης στον Ασπρόπυργο, να μη δεχτούν καμία αντεργατική πρόταση του Μάνεση. Τους κάλεσε να συμπαραταχθούν μαζί τους ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την επίθεση του βιομηχάνου και να παλέψουν για να υπερασπιστούν δικαιώματα και κατακτήσεις.

Συνέλευση και στον Ασπρόπυργο
Η νέα πρόταση του βιομήχανου, φανερώνοντας ότι θα επιστρατεύσει ελιγμούς και πολύμορφες μεθοδεύσεις για να «χτυπήσει» τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, αναδεικνύει πόσο επιτακτικός γίνεται πλέον ο αγωνιστικός συντονισμός όλων των εργαζομένων της εταιρείας.
Ετσι, αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα η σημερινή Γενική Συνέλευση που πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στον Ασπρόπυργο στις 3 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
Η ανάγκη οι εργαζόμενοι της εταιρείας να οργανώσουν και να συντονίσουν την πάλη τους ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουν την επίθεση της εργοδοσίας που ξεκίνησε πριν ακριβώς ένα χρόνο, επιβεβαιώθηκε και με τον πολύμηνο αγώνα που έδωσαν οι χαλυβουργοί στην Αττική. Υπενθυμίζουμε, ότι ήταν πέρσι τον Οκτώβρη όταν και πάλι αξίωσε μειώσεις μισθών στις οποίες οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου ύψωσαν ηρωικό ανάστημα για 9 ολόκληρους μήνες, δημιουργώντας εμπόδια στην ολοκλήρωση των μαζικών απολύσεων που σχεδίαζε, αλλά και στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που επιδίωκε όχι μόνο ο ίδιος αλλά και πολλοί καπιταλιστές σε όλη τη γύρω βιομηχανική ζώνη.
Οι χαλυβουργοί πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για όσους καλλιεργούσαν την αυταπάτη ότι «όποιος κάθεται ήσυχα» μπορεί να γλιτώσει από τις μειώσεις μισθών και γενικά την αντεργατική επίθεση.
Στα πλαίσια του συντονισμού το Σωματείο του Ασπροπύργου έχει αποφασίσει ακόμα να πάρει πρωτοβουλία για:
- Συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων της επιχείρησης στο Βόλο.
Διοργάνωση πανελλαδικής σύσκεψης όλων των σωματείων του μετάλλου, ώστε να οργανωθεί κοινός αγώνας απέναντι στη συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας του κλάδου.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σχόλιο Blog
Οργή διακατέχει και όλους εμάς που είδαμε, ζήσαμε, συμπαρασταθήκαμε στον αγώνα των Χαλυβουργών. 
Αν είχαν συντονίσει τα βήματά τους με τους συναδέλφους τους στον  Ασπρόπυργο.....
Αν δεν είχαν κοιτάξει να βολέψουν τον εαυτούλη τους πατώντας στη δυστυχία άλλων εργατών....
Αν δεν είχαν πιστέψει τους ξεπουλημένους και τους φασίστες.....
Αν.....
Αν....
Αν....
Και αντηχεί η φωνή του Μάρξ αιώνια διαχρονική...
ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: