Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στη ΝΕΤ FM

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε η γενική γραμματεία του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην εκπομπή της ΝΕΤ FM «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.
Για τα επεισόδια στο Πεντάγωνο η κ. Παπαρήγα είπε πως δεν έχει στοιχεία για το πως ακριβώς έγινε αλλά γνωρίζει πως η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου περισσεύει. «Όταν κρατάς κλειστές τις πόρτες για κάποιο λόγο, σημαίνει ότι δεν επιθυμείς τη συνάντηση ή θέλεις να βάλεις τους δικούς σου όρους.» «Οι χώροι των ναυπηγείων ήταν και χώροι όπου ο κυβερνητικός συνδικαλισμός ήταν κυρίαρχος και οι εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτες για την ιδιωτικοποίηση. Καταλαβαίνετε ότι η οργή αυτών είναι πολύ μεγάλη» πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας τα μέτρα λιτότητας είπε πως δεν μπορεί να υπάρξει όριο στη φτώχεια και στην ανεργία και πως ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια πίεσης και παρέμβασης.
Μιλώντας για τις λίστες παράνομου πλουτισμού και φοροδιαφυγής που απασχολούν την ελληνική πραγματικότητα σημείωσε πως αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν όμως το όλο θέμα τελικά ότι «θα αξιοποιηθεί για την ανασύνταξη και την αναδόμηση του πολιτικού συστήματος.»
«Κάποια κόμματα δεν τραβάνε, ενώ υπηρέτησαν το σύστημα πολύ καλά, πχ ΠΑΣΟΚ. Στη θέση του ΠΑΣΟΚ κάτι πρέπει να υπάρξει, και ενδεχομένως κάτι πρέπει να υπάρξει και στο χώρο της κεντροδεξιάς. Προς το παρόν, το πολύ κουτσό άλογο είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ΔΗΜΑΡ, η οποία επίσης προβλήθηκε, κι αυτή θα εισπράξει το τίμημα της πολιτικής της. Στοιχείο της αναδόμησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα. Δεν είναι συνωμοσία αυτή. Ό,τι χαρτιά έχει αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη τάξη στη χώρα μας και στην Ευρώπη θα τα χρησιμοποιήσει.» σημείωσε.
Τέλος μιλώντας για την περίπτωση της Χρυσής Αυγής την οποία χαρακτήρισε «ναζιστικό μόρφωμα, το οποίο ιδεολογικά είναι πολύ κοντά στον εθνικοσοσιαλισμό» τόνισε πως απλά «χρησιμοποιείται για να περάσει η λογική των δύο άκρων και για να τσακιστεί το κίνημα.»
Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: