Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Έλεγχο στις τιμές των λιπασμάτων απαίτησε το ΚΚΕ στη Βουλή


Άμεσα μέτρα για να υπάρξει έλεγχος στις τιμές των βασικών λιπασμάτων απαίτησε το ΚΚΕ στη Bουλή. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτηςκατήγγειλε πως οι τιμές στη βασική λίπανση έχουν αυξηθεί κατά 38%, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το κόστος παραγωγής και να επιβαρύνεται τόσο η φτωχομεσαία αγροτιά όσο και οι καταναλωτές.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, αμφισβήτησε τα στοιχεία που παρέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, λέγοντας πως οι αυξήσεις στις τιμές που ανέφερε δεν επιβεβαιώνονται από την εταιρεία Ελληνικών Λιπασμάτων και Χημικών.
«Η καλλιέργεια δε γίνεται στα γραφεία, αλλά στα χωράφια και οι αγρότες ξέρουν πολύ καλά ποιες ήταν οι τιμές των λιπασμάτων πέρσι και ποιες φέτος», απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Κατήγγειλε πως τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης κάνουν αφόρητη τη ζωή των αγροτών, όχι μόνο εκείνα του μνημονίου ή του προϋπολογισμού, αλλά συνολικά η πολιτική της ΚΑΠ, που με ευλάβεια όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά υλοποιούν.
Ο Ν. Μωραΐτης κάλεσε τη φτωχομεσαία αγροτιά να παλέψει για μια άλλη πολιτική που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: