Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ν. Σοφιανός στον ΑΝΤ1: Να μεγαλώσει το κίνημα αντίστασης, οργάνωσης και ανυπακοής


Η ασκούμενη πολιτική είναι αδιέξοδη για το λαό και «πρέπει μία ώρα γρηγορότερα να μπει μπροστά το ζήτημα της ρήξης» τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 
 Σήμερα, πρόσθεσε, είναι κρίσιμο ζήτημα το ότι «δίνεται αγώνας επιβίωσης για ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας, για να μπορεί να τα φέρνει βόλτα καθημερινά. Σε αυτές τις συνθήκες, έχει σημασία να μεγαλώσει το κίνημα αντίστασης, οργάνωσης και ανυπακοής σε αυτή την πολιτική». Σε σχέση με το φορολογικό και τα χαράτσια σημείωσε ότι «ο κόσμος δεν θα πληρώσει, δεν έχει να πληρώσει» και «όσο πιο μαζική είναι αυτή η άρνηση πληρωμής, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι». 
 Κατήγγειλε, επίσης, την υποκρισία των κομμάτων της συγκυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός που έχουν ψηφίσει προβλέπει 43 δισ. ευρώ έσοδα από φυσικά πρόσωπα, δηλαδή μισθωτούς, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους και μόλις 1,5 δισ. ευρώ από επιχειρήσεις. Χαρακτήρισε ακόμα ως «παραμύθι» την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αφού ο προϋπολογισμός προβλέπει μηδενικά έσοδα από αυτήν. «Οι πισίνες των εφοπλιστών έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο και τα σχολεία πληρώνουν ΦΠΑ...» Αναφερόμενος στις προκλητικές φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, τόνισε ότι «οι πισίνες των εφοπλιστών έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο και τα σχολεία πληρώνουν ΦΠΑ για το πετρέλαιο». 
 Ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι η τρόικα, δηλαδή η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι οι «σύμμαχοι» και ο «μονόδρομος» για το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος και για τη Χρυσή Αυγή. Είναι, πρόσθεσε, «οι θυσίες για να μείνουμε στην ΕΕ και το ευρώ, για να γίνουμε ανταγωνιστικοί». 
 Τα κόμματα σημείωσε πρέπει να λένε «τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη» να μην κοροϊδεύουν και να μη σπέρνουν αυταπάτες. Για τα οικονομικά των βουλευτών και των πολιτικών, υπενθύμισε την πρόταση του ΚΚΕ, που έχει κατατεθεί από το Μάρτη του 2010 και ποτέ δεν μπήκε για συζήτηση μέχρι τώρα, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, κατάργηση βουλευτικών συντάξεων, μείωση του βουλευτικού μισθού, κατάργηση επιδομάτων και προνομίων. 
Υπογράμμισε, επίσης, ότι για πραγματικό «πόθεν» πρέπει να καταργηθούν το επιχειρηματικό, τραπεζικό, φορολογικό απόρρητο, να ονομαστικοποιηθούν οι μετοχές και όλα τα παράγωγα, στα οποία κρύβεται και διαμορφώνεται ο πλούτος.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: