Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Δεσμεύσεις Σαμαρά προς ΣΕΒ για ακόμα πιο φιλοεπιχειρηματικό περιβάλλον


Νέες διαβεβαιώσεις για τηνικανοποίηση του συνόλου των αξιώσεων των βιομηχάνων και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιώνπαρείχε η κυβέρνηση στη συνάντηση του πρωθυπουργού,Αντώνη Σαμαρά, με τοπροεδρείο του ΣΕΒ, το μεσημέρι της Δευτέρας, παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης. Παράλληλα, κυβέρνηση και ΣΕΒ επιχειρούν να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, υποσχόμενοι ανάπτυξη με οφέλη για όλους, όταν αυτή θα πατάει στα ερείπια μισθών, δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών, σε νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον πιο φιλικό στην επιχειρηματικότητα γιατί το θεωρεί προϋπόθεση για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι οι βιομήχανοι παρείχαν τη διαβεβαίωση πως το 2013 θα είναι χρονιά σημαντικών επενδύσεων.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, δήλωσε πως αναζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας και ότι αυτή η διαδικασία είναι στο ξεκίνημα και θα συνεχιστεί.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, δήλωσε πως για να αποδώσουν αυτές οι προσπάθειες «πρέπει να ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός περιβάλλοντος θετικού για την επένδυση» και «να υπάρξει μια σταθερότητα στο πολιτικό περιβάλλον».
Ζητώντας επιτάχυνση αντιλαϊκών μέτρων και μεταρρυθμίσεων, «Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, εκπτώσεις, παλινωδίες», ανέφερε στη συνάντηση ότι «Σε βάθος διετίας, να ολοκληρώσουμε τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που είτε χωλαίνουν είτε λιμνάζουν –οι αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα όλων των αγορών, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η ριζική αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, η ορατή επιτάχυνση των διαδικασιών στη δικαιοσύνη, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».
Εξειδικεύοντας τις προτεραιότητες των μεγαλεπιχειρηματιών, σημείωσε μεταξύ άλλων, «να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην οικονομία με πρώτο βήμα την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος (...) να σχεδιαστεί το νέο ΕΣΠΑ (2014 – 2020)».
Σε μια περίοδο που αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα λαϊκά στρώματα, η ηγεσία του ΣΕΒ, ζήτησε και μείωση του ενεργειακού κόστους για τους βιομηχάνους λέγοντας ότι πρέπει «να προχωρήσει ο εξορθολογισμός της αγοράς ενέργειας και η μείωση του κόστους της στην παραγωγή».
Ο ΣΕΒ παρέδωσε στον πρωθυπουργό τρεις λίστες - μία με επιχειρήσεις που έκαναν επενδύσεις 12 δισ. ευρώ τα χρόνια της κρίσης, μία με 250 «προτάσεις καινοτομίας» και μία με επιχειρήσεις που δρουν σε τεχνολογίες αιχμής - ζητώντας νέα κίνητρα και προνόμια σε συγκεκριμένους τομείς και επενδυτικά πεδία.
Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη. Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν επενδυτικά σχέδια και κινήσεις για προσέλκυση επενδύσεων, η προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και άλλες αντιλαϊκές-φιλομονοπωλιακές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.
902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: