Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

" ...κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς, με ιδεώδεις υποτακτικούς..."


Πως άραγε θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τη "διεύθυνση" αυτού του σχολείου, αν όχι έτσι:

Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας νταντάδες,
κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθεί
.................................
υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί,
τους έχω βαρεθεί.

Διαβάστε το ρεπορτάζ  του Ριζοσπάστη και θα καταλάβετε
Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες για τα Μουσικά Σχολεία
Τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας προκλητικά ομολογεί ότι δεν πρόκειται να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στα Μουσικά Σχολεία και ενώ στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας υπάρχουν 288 ώρες εβδομαδιαία κενά, η διεύθυνση του Σχολείου καθησυχάζει γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι όλα πάνε καλά και ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να λύσει όλα τα προβλήματα. Μάλιστα, προέτρεπε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να μη συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που έγινε προχτές στη Θεσσαλονίκη, με τη δικαιολογία ότι έτσι δυσφημίζεται το σχολείο.
Στην προσπάθειά της να εμποδίσει τις αγωνιστικές διαθέσεις, η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας χρησιμοποίησε προβοκατόρικα την Ερώτηση για τα Μουσικά Σχολεία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, και μοίραζε σε μαθητές και γονείς απόκομμα του δημοσιεύματος του «Ριζοσπάστη» με θέμα τις κινητοποιήσεις των Μουσικών Σχολείων, την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΝΕ για το θέμα, θέλοντας να παρουσιάσει ότι η κινητοποίηση οργανώνεται από το ΚΚΕ, άρα δεν πρέπει και να συμμετάσχουν.
Με ανακοίνωσή της, η ΚΟ Σιάτιστας του ΚΚΕ, σημειώνει: «Το ΚΚΕ δεν κρύβει ούτε έκρυψε ποτέ ότι στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων. Πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους και στην προκειμένη περίπτωση υπερασπίζει το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών». Τονίζει ότι «οι αγώνες υποκινούνται από τα ίδια τα προβλήματα, από την πολιτική της κυβέρνησης που τσάκισε τους μισθούς των εκπαιδευτικών, που αφήνει χιλιάδες γονείς άνεργους ή με μισθό 300 - 400 ευρώ χωρίς ασφάλεια, που αφήνει γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, οικογένειες χωρίς θέρμανση στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα στην περιοχή μας.
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς δεν πρέπει να αρκούνται στις φραστικές διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι όλα πάνε καλά. Αλλωστε, οι ίδιοι ζουν καθημερινά τις ελλείψεις στα σχολεία, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την υποχρηματοδότηση, τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης».
Η ΚΟ του ΚΚΕ καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές να παλέψουν από κοινού, να διεκδικήσουν: Να καλυφθούν οι ανάγκες σε υποδομές, μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές. Να ολοκληρωθούν τα αναλυτικά προγράμματα, εξασφαλίζοντας όλη την αναγκαία υποδομή (οργάνων, βιβλίων κ.τ.λ.) για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών από όλους τους μαθητές. Να προχωρήσει το υπουργείο στην πιστοποίηση των μουσικών σπουδών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Να παλέψουμε για μια αναβαθμισμένη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μουσική εκπαίδευση που θα είναι στοιχείο της Γενικής Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: