Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Υπηρεσιακό σημείωμα


Φαντάζομαι πως όσοι έχετε πάει στρατό σίγουρα θα σας θύμισε πολλά αυτό που βλέπετε στην εικόνα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. 
Όπως διαπιστώνετε από το ... υπηρεσιακό σημείωμα... ο εκπαιδευτικός ολοκλήρωσε το διδακτικό του έργο στις 12.30 και προφανώς θα αποχωρούσε. Αυτό προβλέπει ο νόμος 1566. Δηλαδή ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει από το σχολείο όταν τελειώσει το ωράριο διδασκαλίας του. Παραμένει ως τις 14.00 , όχι παραπάνω, εφόσον του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο από τον Διευθυντή του σχολείου. Ως εδώ καλά.
Το τελευταίο καιρό όμως έχει αρχίσει ένα σαφάρι   εντοπισμού "επίορκων" και "κοπανατζήδων" δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο των δρομολογημένων μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα.  Ευκαιρία βρήκαν λοιπόν διάφοροι "διευθυντάρες"  πιστοί υπηρέτες των εντολών της κυβέρνησης και δημιουργούν  κλίμα τρομοκρατίας, κλίμα στρατοπέδου στα σχολεία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιτράπηκε η έξοδος από το "στρατόπεδο" με υπηρεσιακό σημείωμα. Είναι η αρχή μιας σειράς "δράσεων" πλήρους υποταγής και κατάπνιξης  κάθε μορφής αντίστασης και αντίδρασης. Στόχος; Μα η δημιουργία του σχολείου της αγοράς , που θα αλωνίζουν οι επιχειρήσεις , οι εκπαιδευτικοί θα είναι εντελώς εξουδετερωμένοι , σκυφτοί , μίζεροι, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση του πενιχρού μεροκάματου με κάθε κόστος, όπου θα εφαρμόζουν πιστά και "άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των"
Ένα τέτοιο σχολείο θα ετοιμάζει τους δούλους του 21 ου αιώνα. Το φτηνό, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό που θα πολλαπλασιάζει και θα πολλαπλασιάζει τα κέρδη του καπιταλ(η)στή.
ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ..."ΞΕΝΟΔΟΧΟ". Στην προκείμενη περίπτωση το ταξικό κίνημα έχει τη δυνατότητα να τους "βάλει στη θέση τους". ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ  ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: