Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Τ.Ο ΑΣΟΕΕ της KNE: Ρεσιτάλ εκφυλισμού από τις παρατάξεις της κυβέρνησης


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΟ ΑΣΟΕΕ της ΚΝΕ για γεγονότα που ακολούθησαν τις φοιτητικές εκλογές μεταξύ των κυβερνητικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Όπως επισημαίνει, αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και καλεί τους φοιτητές να καταδικάσουν τα γεγονότα. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Την Παρασκευή 19 Απρίλη, μέλη και στελέχη της ΠΑΣΠ τραμπούκισαν και χτύπησαν σοβαρά μέλη της ΔΑΠ στην ΑΣΟΕΕ. Λίγες ώρες αργότερα μαζεύτηκαν στελέχη της ΔΑΠ, μπράβοι και άνθρωποι της νύχτας με κράνη και λοστούς κατέβασαν αφίσες και αναποδογύρισαν τραπεζάκια της ΠΑΣΠ. Την ίδια ώρα τα μέλη και τα στελέχη της ΠΑΣΠ είχαν κρυφτεί στο εστιατόριο της σχολής και κάλεσαν δυνάμεις των ΜΑΤ για να τους φυγαδεύσουν. Αφορμή γι' αυτό είναι η μεταξύ τους αντιπαράθεση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην ΑΣΟΕΕ.
Αυτά τα άθλια γεγονότα συνέβησαν δύο μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές όπου ΠΑΣΠ - ΔΑΠ τα "βρήκαν" μεταξύ τους για τη νοθεία, αποφάσισαν εκλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους. Αυτές είναι οι δυνάμεις των ΠΑΣΠ – ΔΑΠ, που χρόνια τώρα κάθονται στο σβέρκο των φοιτητών, πρωτοστατώντας στη σαπίλα και τον εκφυλισμό. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα που έχουν ανάγκη οι φοιτητές, με την πολιτική αντιπαράθεση που είναι λογικό να υπάρχει μέσα στο κίνημα. Συμβάλλουν στην τρομοκράτηση των φοιτητών και στην καλλιέργεια συντηρητικών αντανακλαστικών.
Αυτές οι ενέργειες, όπως πολλές παρόμοιες στο παρελθόν, αξιοποιούνται στην προσπάθεια για πλήρη κατάργηση του ασύλου. Για να έχει το ελεύθερο η αστυνομία να "μπουκάρει" ανά πάσα στιγμή στα πανεπιστήμια ενάντια στον πραγματικό "εχθρό", που δεν είναι οι εγκληματικές ενέργειες όπως υποκριτικά λέει η κυβέρνηση, αλλά οι αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων όπως φάνηκε πρόσφατα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην Κέρκυρα. Αυτές οι ενέργειες σιγοντάρουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιαχτεί πανεπιστημιακή αστυνομία, που αποτελεί πρόταση και της ΔΑΠ.
Καλούμε τους φοιτητές να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες που στρέφονται κατά του φοιτητικού κινήματος, που δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να περνά πιο εύκολα τους αντιλαϊκούς, κατασταλτικούς της σχεδιασμούς. Να κάνουν δική τους υπόθεση το αγωνιστικό ζωντάνεμα των φοιτητικών συλλόγων και του φοιτητικού κινήματοςπου θα βάλει στην άκρη όσους στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και όσους προσπαθούν να το συκοφαντήσουν».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: