Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αναγκάστηκε να αποσύρει την αγωγή εναντίον των ναυτεργατών ο εφοπλιστής Γ. Σπανός



Απέσυρε την αγωγή -  δίωξη εναντίον του προέδρου της ΠΕΜΕΝ, Σάββα Τσιμπόγλου,και του πρώην προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»,Γιάννη Μανουσογιαννάκη, ο εφοπλιστής Γ. Σπανός, καθώς δεν μπορούσε καν να σταθεί το κατηγορητήριο εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Για σήμερα είχε οριστεί η δίκη.
Ο εν λόγω εφοπλιστής ζητούσε αποζημίωση 2.000.000 ευρώ, γιατί σε συνέντευξη Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ στις 28/09/2009, αναφερόμενοι στις τεράστιες οφειλές των εφοπλιστών στο ΝΑΤ, τα στελέχη του ΚΚΕ συμπεριέλαβαν και τη δική του εταιρεία «KALLISTI FERRIES».
Να σημειωθεί ότι οι οφειλές του αναφέρονται και στα επίσημα χαρτιά του ΝΑΤ, ενώ τις προηγούμενες μέρες συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο.
Συνεχίζεται η άγρια επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες
Όπως καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ «η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζοντας το δόγμα "νόμος και τάξη", εξαπολύει άγρια επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Η συνδικαλιστική δράση στους τόπους δουλειάς βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο σκληρή εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία, το δικαίωμα της απεργίας βρίσκεται υπό διωγμό, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδια για την ουσιαστική κατάργησή του. Μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, στους ΟΤΑ, η κυβέρνηση συνεργασίας προχώρησε και στην επιστράτευση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης. Το 98% των απεργιών κηρύσσονται παράνομες από τα δικαστήρια. Συνδικαλιστές και αγωνιστές εργαζόμενοι σύρονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου, γιατί υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα απέναντι στη βάρβαρη επίθεση των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως για παράδειγμα σε Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Πορτογαλία κ.α. όπου δεκάδες αγωνιστές σύρονται στα δικαστήρια γιατί συμμετείχαν σε απεργίες και κινητοποιήσεις. Η αντιλαϊκή πολιτική επιβάλλεται στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από τις αστικές κυβερνήσεις και την ΕΕ με ένταση της κρατικής βίας και καταστολής, της εργοδοτικής και κυβερνητικής τρομοκρατίας, την ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης».
«Στις 28 Μάη 2013 η Ναυτιλιακή Εταιρεία "ADRIATIC LINES" σέρνει στο δικαστήριο συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών, ζητώντας τους αποζημίωση 15.000.000 ευρώ, γιατί οι ναυτεργάτες με την απεργιακή κινητοποίησή τους τον Ιούνη-Ιούλη 2010, στο λιμάνι της Κορίνθου και στα πλοία "ROPAX I" και "ROPAX II", αγωνίστηκαν ενάντια στη "μαύρη" - ανασφάλιστη εργασία, διεκδικώντας ίση αμοιβή για ίση εργασία ανάλογα με το βαθμό και την ειδικότητα, με κοινωνική ασφάλιση και προστασία για όλους τους ναυτεργάτες, οργανικές συνθέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων.
Η "Ναυτιλιακή Εταιρεία Καβάλας" του πλοιοκτήτη Γ. Μητσόπουλου οδηγεί επανειλημμένα στα δικαστήρια τη διοίκηση και τους ναυτεργάτες του "Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας" της πορθμειακής γραμμής Καβάλας - Θάσου, ζητώντας αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τη διοίκηση του σωματείου για ανακοίνωση που είχε εκδώσει και από 12 ναυτεργάτες, γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στην απεργία.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, πιο μαζικά – πιο δυναμικά να συνεχίσουμε τον αγώνα για ΣΣΕ με βάση τις πραγματικές ανάγκες, για την υπεράσπιση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας για όλους, ενάντια στην ανεργία, τη "μαύρη" - ανασφάλιστη εργασία.
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ την Πέμπτη 23 Μάη στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: