Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Άρχισαν να γαβγίζουν τα σκυλιά της αστικής προπαγάνδας

Νίκη των τελευταίων ημερών, δεν αποτελεί μόνον η αναμετάδοση της εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα μέσω ραδιο-τηλεοπτικών σταθμών και του διαδικτύου ! Αλλά το γεγονός πως λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, 3 μέρες τώρα τα σκυλιά του μονοπωλιακού ελληνικού κεφαλαίου, δεν μπορούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους Έλληνες απο τους ιδιωτικούς σταθμούς και τις εφημερίδες που ελέγχουν.

Θυμίζουμε ένα σχεδιάγραμμα που είχαμε δημοσιεύσει πριν 3 χρόνια. Φυσικά από τότε έχει κλείσει ο ΑΛΤΕΡ, αλλά όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ως έχουν. Επίσης προσθέστε την δημιουργία της Digea,στην οποία όλοι αυτοί έχουν μερίδιο.




Αυτή η κατάσταση όπως καταλαβαίνετε φυσικά, δεν μπορεί να συνεχιστεί ! Θα μιλάνε οι εργάτες και εργαζόμενοι, και δεν θα μιλάνε τα παράσιτα ? Σε ποιά "δημοκρατική" χώρα της Ευρώπης γίνονται αυτά ?
Και για αυτό άρχισαν οι βρωμιές, οι πονηριές και οι αγωγές ...


Μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Αντώνης Σρόιτερ εκφράζει την άποψή του (μετάφρση : την άποψη των αφεντικών του) για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ παίρνει θέση και για το θέμα της απεργίας στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.
«Η Ενωση Συντακτων προκηρύσσει απεργια σε ΟΛΑ τα μεσα ενημερωσης, για συμπαρασταση στην ΕΡΤ. Οι παραταξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στους δημοσιογραφους, στηριζουν την αποφαση για απεργια και ζητουν μαλιστα απεργια διαρκειας. Ολα τα ιδιωτικα καναλια υπακουουν στην αποφαση. Την ιδια ωρα, ο ραδιοφωνικος σταθμος του ΣΥΡΙΖΑ και ο τηλεοπτικος σταθμος του ΚΚΕ, ΣΠΑΝΕ την απεργια και μεταδιδουν κανονικα ειδησεις. Δικαιολογια; "Δεν ενημερωνουμε, κανουμε ταξικη παλη!" Τα συμπερασματα δικα σας...», γράφει ο Αντώνης Σρόιτερ.
Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο παρουσιαστής μιλάει με αυστηρό ύφος για όσα ακολούθησαν το "μαύρο" που έπεσε στην ΕΡΤ:

"Απλα μαθηματα ελληνικης υποκρισιας.
1.Χθες: "Οι εργαζομενοι της ΕΡΤ ειναι αλητες ρουφιανοι δημοσιογραφοι". Σημερα: "το λουκετο ειναι ενα μεγαλο πληγμα στην σωστη ενημερωση."
2. Χθες: "γιατι να πληρωνω την ΕΡΤ με την ΔΕΗ, αφου δεν την βλεπω". Σημερα: "πραξικοπημα, μας στερουν την ΕΡΤ".
3. Χθες: "οι κρατικοδιαιτοι της δημοσιας τηλεορασης προβαλουν μονο την κυβερνηση. Σημερα:"Αισχος, προσπαθουν να φιμωσουν την ενημερωση".
Το εντυπωσιακο; Το χθες και το σημερα, ειναι οι ιδιοι ακριβως ανθρωποι. Πολλοι απο αυτους κρατουν σημαιες, αυτη τη στιγμη, εξω απο την ΕΡΤ...".


Ο διευθυντής της εφημερίδας «Δημοκρατία», Χρήστος Μουλίνος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ αλλά και για την απεργία της ΕΣΗΕΑ, που πλήττει ιδιαίτερα τις εφημερίδες.

«Θεωρώ πολύ κακό το timing της απεργίας. Οι δημοσιογράφοι με αυτή την απεργία, χάνουν ημερομίσθια τα οποία δεν αντέχουν να χάνουν. Οι εταιρείες που εκδίδουν τις εφημερίδες, χάνουν σημαντικά έσοδα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Μουλίνος. 
Ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου, Πάνος Αμυράς, μίλησε στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, για την απεργία που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ, αλλά και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ΕΡΤ.

«Νομίζω ότι με αυτή τη λογική, βοηθάει την κυβέρνηση. Η επικοινωνία σε αυτή τη φάση, είναι υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ σε αυτή τη φάση και θα έπρεπε να υπάρχει όσο γίνεται από περισσότερα μέσα. Ειδικά για τις εφημερίδες, ξέρουν όλοι οι αναγνώστες, ότι βασική πηγή ρευστότητας των εφημερίδων, είναι η κυκλοφορία τους», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Αμυράς.


Με παρέμβασή του στο πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης κατήγγειλε πως ο Φώτης Μπόμπολας κατέθεσε αγωγή εναντίον του διασωματειακού των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.

Ο εκδότης αντιδρά στις συνεχιζόμενες απεργίες που δεν επιτρέπουν την έκδοση εφημερίδων σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την ενημέρωση. Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα και αφορά στην έκδοση ασφαλιστικών μέτρων για την κυκλοφορία της εφημερίδας Ημερησία του Σαββάτου.
Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια: