Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι 20 Ιουλίου-11 Αυγούστου: Φθηνές και δημιουργικές διακοπές

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η ΚΝΕ πραγματοποιεί κάμπινγκ στο παραθαλάσσιο Αχλάδι της Εύβοιας από το Σάββατο 20 Ιουλίου έως και την Κυριακή 11 Αυγούστου. Η λειτουργία του κάμπινγκ αποτελεί ανάσα για τη νεολαία, καθώς απαντά στην ανάγκη των νέων για φθηνές και δημιουργικές διακοπές. Η πρωτοβουλία αυτή της ΚΝΕ αποτελεί πλέον θεσμό, μιας και οι κατασκηνωτές έχουν αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πλούσιο πρόγραμμα για τους κατασκηνωτές

Στον χώρο υπάρχουν σκιεροί χώροι για τους κατασκηνωτές, ντουζιέρες και μπάνια ανηλίκων και ενηλίκων, καντίνα, μαγειρείο, παιδική χαρά, αθλητικές υποδομές, χώροι εκδηλώσεων κ.ά.
Κατά τη διάρκεια του κάμπινγκ που οργανώνει η ΚΝΕ, δίνεται η δυνατότητα στον κάθε νέο, στον κάθε εργαζόμενο, να κάνει όσα δεν μπορεί τον υπόλοιπο χρόνο. Στον χώρο θα πραγματοποιηθούν πολύμορφες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, όπως συναυλίες, συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, αθλητικοί αγώνες, κινηματογραφικές βραδιές, αφιερώματα, γλέντια κ.ά, ενώ θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Εποχής”.
Η συμμετοχή για τους κατασκηνωτές είναι συμβολική για κάθε μέρα, ενώ η δήλωση των συμμετοχών καλό θα είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα στις οργανώσεις της ΚΝΕ. Η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί οργανωμένα με πούλμαν, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να μεταβούν είτε με δικό τους μεταφορικό μέσο, είτε με το ΚΤΕΛ μέσω Χαλκίδας.

Ακόμα λιγότεροι οι νέοι που θα πάνε φέτος διακοπές

Και φέτος χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, λαϊκές οικογένειες “δεν βγαίνουν”, με αποτέλεσμα να μην πάνε διακοπές. Το δικαίωμα και ταυτόχρονα κατάκτηση των εργαζομένων στις διακοπές και στην αναψυχή πάει περίπατο, φτάνοντας στο σημείο να θεωρείται πολυτέλεια. Μια ανάγκη που από τη μία γίνεται όλο και πιο απαραίτητη και από την άλλη οι μισθοί πείνας, η ανεργία, η απληρωσιά, το κόστος, δεν το επιτρέπουν.
Το γεγονός ότι φέτος οι οικογένειες, οι νέοι που θα πάνε διακοπές θα είναι ακόμα λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, αποδεικνύει και πόση υποκρισία απέναντι στον λαό κρύβουν οι κραυγές «για το πώς πηγαίνει ο τουρισμός». Τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα διόλου δεν τους ενδιαφέρει πόσοι εργαζόμενοι θα καταφέρουν να πάνε διακοπές. Η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, όταν μιλούν για τουρισμό και τουριστική ανάπτυξη, εννοούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου και όχι το δικαίωμα του λαού σε φθηνές και ποιοτικές διακοπές. Έτσι και οι διακοπές παίρνουν το δρόμο των περικοπών, όπως γίνεται και με άλλες βασικές λαϊκές ανάγκες που δεν καλύπτονται.

Δικαίωμα και όχι εμπόρευμα

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν άλλη άποψη για τις διακοπές και την αναψυχή, που σε κάποιους ακούγεται υπερβολική. Το δικαίωμα των εργαζομένων και των οικογενειών τους στις διακοπές, στην ανάπαυση, στην αναψυχή, είναι αδιαπραγμάτευτο. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ποτέ δε διαχώρισαν το ζήτημα των διακοπών από τα υπόλοιπα προβλήματα των εργαζομένων και πάντοτε πάλευαν και παλεύουν το ίδιο αταλάντευτα για το δικαίωμα στις διακοπές, στο μεροκάματο, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Πηγή: ΟΔΗΓΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: