Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ...

Δε νομίζω πως υπάρχει καλύτερη ατάκα να περιγράψει όσα έγιναν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...
Στα κεραμίδια ανέβηκε η περίφημη "Αριστερή Πλατφόρμα". Με ομοβροντία άρθρων  στην  iskra σχολίασαν  όλα όσα συνέβησαν στο  ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστικά ο Άρης Μπλάνας γράφει:
Η ηγετική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε, δυστυχώς, ένα Συνέδριο, που όφειλε να είναι άκρως πολιτικό, στραμμένο στην κοινωνία και σε θέση μάχης για να απαντήσει στις μεγάλες πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αριστερά, σε μια εσωστρεφή υπόθεση."
Στη συνέχεια αναφέρόμενος στη κατάργηση των συνιστωσών αναφέρει:
"Το χειρότερο, όμως, απ’ αυτόν τον αντιδημοκρατικό προσανατολισμό, υπήρξε ο αλαζονικός τρόπος που μεθοδεύθηκε και προωθήθηκε."

Σε άλλο άρθρο ο  Στάθης Κουβελάκης σημειώνει με νόημα...

" Τα οργανωτικά θέματα των κομμάτων μοιάζουν ως γνωστόν με γρίφους στο μέσο πολίτη που αναρωτιέται σε τι θα πρέπει να τον αφορούν. Το πως λειτουργεί όμως ένα μεγάλο κόμμα, και μάλιστα της Αριστεράς, που διεκδικεί την κυβέρνηση δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα. Η χώρα αυτή έχει υποφέρει για πολλές δεκαετίας από τον εκφυλισμό ενός κομματικού μορφώματος που υποσχέθηκε αρχικά την κοινωνική αλλαγή και μετατράπηκε γρήγορα σε ένα μηχανισμό νομής της εξουσίας και γενικευμένης διαφοράς της δημόσιας ζωής. Και δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι ο αρχηγοκεντρικός του χαρακτήρας, οι αφυδατωμένες, έως ανύπαρκτες, εσωτερικές του διαδικασίες, η μετατροπή του σε ένα αποϊδεολογικοιημένο κόμμα χειροκροτητών και μελών-ψηφοφόρων έπαιξε έναν καθοριστικό ρόλο σ’αυτή την εξέλιξη."

Τέλος ο Δημήτρης Παπαθεοδώρου, που όπως δηλώνει : "Μπήκα στο ΚΚΕ στις 19 Οκτώβρη 1981, 20 χρονών, όταν κάποιοι συνωστίζονταν στις πόρτες των κλαδικών του ΠΑΣΟΚ. Άσπρισαν τα μαλλιά μου και μυαλό δεν έβαλα...."  γράφει....

"Κάποιοι θεώρησαν ότι έτσι θα πάρουν την εξουσία. Κάποιοι άλλοι ότι θα επανέλθουν σ’ αυτή με ένα καινούργιο όχημα. Κάποιοι είδαν φως και μπήκαν. Κάποιοι είναι απλώς απελπισμένοι και τα περί δημοκρατικών διαδικασιών και οι ιστορικές διαδρομές τούς φαίνονται ψιλά γράμματα.
«Να φύγουν οι άλλοι να έρθουμε εμείς. Ό,τι νομίζουμε ότι μας εμποδίζει το παραμερίζουμε, όποιον δεν μας αρέσει τον γιουχάρουμε(ποιος είναι ο Λαφαζάνης; τον ξέραμε κι από χτες;)»
3500 άνθρωποι ,εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Οι πιο πολλοί δεν έβλεπαν την αλαζονεία , δεν άκουγαν τις ομιλίες, σήκωναν απλώς το χέρι. Ήταν πολλοί, ήταν συντριπτική πλειοψηφία. Ευτυχία!!! Κάποιοι άλλοι ήξεραν, αλλά « ο σκοπός…".
Αυτά και άλλα πολλά έγιναν σε ένα συνέδριο που κατά κοινή ομολογία  προσπάθησε να θυμίζει τα παλιά καλά πανηγύρια του ΠΑΣΟΚ με προφανή στόχο να συνεγείρει τα πιο ταπεινά και βλακώδη αντανακλαστικά των ΠΑΣΟΚων , μήπως και τσιμπήσει κανένα ψηφαλάκι ακόμα από το δύσμοιρο ΠΑΣΟΚ ή και από τα απολωλότα κεντροαριστερά πρόβατα που βόσκουν εδώ κι εκεί.  
Αν κανείς ψάξει , ασχοληθεί, διαβάσει , εύκολα θα αντιληφθεί πως στο συγκεκριμένο συνέδριο έγινε "του κουτρούλη ο γάμος". Φυσικά όλα αυτά στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης πέρασαν ως απαραίτητο κερασάκι στην τούρτα της αναμενόμενης εξουσίας. Μιας 'αριστερής" εξουσίας που θα βολέψει μια χαρά Ε.Ε, ΔΝΤ,ΝΑΤΟ,ΗΠΑ και πλείστους άλλους κεφαλαιοκράτες. Γιατί λοιπόν να την πριονίσουν; Γιατί να την λοιδορήσουν , να την ξεφτιλισουν; Το μάτι τους ήταν και είναι στραμμένο μόνο προς το ΚΚΕ. Και τι δεν είπαν και τι δεν έγραψαν για το συνέδριο μας και μάλιστα σε μια προσυνεδριακή διαδικασία που μακράν απέχει για την  ποιότητα του προβληματισμού που αναπτύχθηκε, από το πανηγυράκι των οπορτουνιστών.  Έβαλαν "λυτούς και δεμένους" να δημιουργήσουν  ή να ανακαλύψουν προβλήματα. "Διέγραψαν" μέλη , στελέχη  που απλά διατύπωσαν τη γνώμη τους, λες και το ΚΚΕ είναι σαν τα μούτρα τους που " αλληλοκράζονται δημόσια".Βέβαια έκαναν "μια τρύπα στο νερό" , παρόλα αυτά έκαναν φιλότιμη προσπάθεια.
Τελειώνοντας θα ήθελα να θυμίσω σε φίλους και εχθρούς, ότι πέρσι τέτοιες μέρες δημοσιεύτηκε η απόφαση της Κ.Ε του ΚΚΕ σχετικά με τα "Συμπεράσματα από τις εκλογικές αναμετρήσεις στις 6 Μάη 2012 και 17 Ιούνη 2012". Θυμάστε μήπως τι γράφτηκε;
Σίγουρα θυμάστε. Το συμπέρασμα  για όλα όσα έγιναν αυτόν το χρόνο; Αυτό που είχε πει η Αλέκα : "Ε, δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους"
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την kokkiniepithesi.blogspot.gr
Οδεύοντας προς την αριστερή διακυβέρνηση χαλαρά,
με ένδυμα περιπάτου


Η ξεκούραση του μαχητή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: