Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΣΕΒ-ΣΥΡΙΖΑ:" Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται"

Mια συνέντευξη άνοιγμα στον  ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε  ο πρόεδρος του ΣΕΒ στον "Επενδυτή". Αν κανείς έπρεπε να περιγράψει τo όλο σκηνικό  προσέγγισης ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΒ θα έπρεπε να επαναλάβει την παλιά γνωστή λαϊκη παροιμία: " Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται".
Τα αποσπάσματα που δημοσιεύονται από την συνέντευξη,φανερώνουν ότι οι γέφυρες επικοινωνίας  ΣΕΒ - ΣΥΡΙΖΑ είναι στέρεες και με προοπτική , αφού πάνω κάτω τα ίδια λέει , με άλλα λόγια ,  ο Τσίπρας σε συνεντεύξεις του. Η διαχειριστική λογική ΣΥΡΙΖΑ φαντάζονται πως τους έρχεται κουτί, αφού πιστεύουν πως  η δουλειά τους θα γίνει και θα εγκλωβιστεί ή θα αποδυναμωθεί το ΚΚΕ από τις επιθέσεις αριστεροσύνης των οπορτουνιστών. Εξάλλου και ο πρόεδρος του ΣΕΒ φέρεται να δήλωσε σε αυτή τη συνέντευξη: "Δε φοβάμαι την αριστερά"
Πάτε ένα στοίχημα πως για να  "καλύψει τις πομπές" του  ΣΥΡΙΖΑ, το δημοσιογραφικό στελεχικό δυναμικό του (Στάθης , Καρτερός....) θα επιτεθεί πάλι στο ΚΚΕ;
 Για να θυμηθούμε τι έγραφε πριν λίγες μέρες ο Στάθης δείτε στην εικόνα.
Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από τη συνέντευξη Δασκαλόπουλου.

«Τα κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης κλήθηκαν να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονταν και να αποδομήσουν το πελατειακό και αδηφάγο κράτος που είχαν εκθρέψει...». 
«...Δεν αποτελεί πραγματική μεταρρύθμιση το βεβιασμένο σφράγισμα της ΕΡΤ ή η επιλεκτική κατάργηση δημόσιων λειτουργιών...». 

«...Το κεφάλαιο που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ υπήρξε η πρώτη αντιμνημονιακή φωνή. Από τον Ιούνιο του 2010, επισημάναμε τα προβλήματα της συνταγής της εσωτερικής υποτίμησης... Επισημαίναμε ότι η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή θα δημιουργούσε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και θα υπονόμευε κάθε προοπτική ανάπτυξης...»...

... «Η κρατικοδίαιτη οικονομία δημιούργησε ένα κρατικοδίαιτο και νεοπλουτικό επιχειρηματικό κατεστημένο, που έμαθε να κάνει τις δουλειές του διαπλεκόμενο με την πολιτική εξουσία...» 

«...Το κομματοκρατούμενο κράτος ασέλγησε και χρεοκόπησε, και ότι απ΄ εδώ κι εμπρός η ανασυγκρότηση, η ανάπτυξη κι ο εκσυγχρονισμός του τόπου απαιτούν μια ιθύνουσα επιχειρηματική δομή άλλων προδιαγραφών...» 
«...Οι μεταπράτες του παλιού παραμένουν ισχυροί, και καλύτερα οργανωμένοι, με ισχυρή μιντιακή στήριξη. Οι μάχες οπισθοφυλακής είναι καταδικασμένες. Ο τόπος χρειάζεται μια νέα εμπροσθοφυλακή για να ξανασταθεί στα πόδια του. Είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν δημιουργικές εξελίξεις...» 

Για την επιστολή στον Τσίπρα: 
«...Νομίζω ότι ξαφνιάσαμε μόνο εκείνους που βλέπουν μέσα από στερεότυπα και κλισέ».
Πηγή:www.capital.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: