Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κ. Μητσοτάκης: Δεν κοιμάμαι ...τώρα πια τα βράδια

Να διχάσει τους εργαζόμενους και να εμφανίσει το μεγαλύτερο μέρος του λαού ως σύμφωνο με την αντιλαϊκή - φιλομονοπωλιακή πολιτική, επιχείρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg».
«Υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία (σ.σ. στην Ελλάδα), που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση. Άνθρωποι που το έχουν χωνέψει. Έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργων στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη, υπερασπιζόμενος την απόφαση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο.
Στο ίδιο πλαίσιο ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε υποκριτικά ότι «δεν κοιμάμαι καλά τις νύχτες όταν καλούμαι να συμφωνήσω να χάσουν άνθρωποι τη δουλειά τους», ενώ πρόσθεσε ότι «αν πρέπει, όμως, να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ τουλάχιστον να κάνω, είναι η καλύτερη επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του. Αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του».
Ισχυριζόμενος ότι «είναι ένα δύσκολο έργο», επισήμανε παράλληλα πως «εκφράζω τις ίδιες απόψεις εδώ και εννέα χρόνια. Δεν άλλαξαν οι θέσεις μου για την ανάγκη να υπάρξει ένα μικρότερο κράτος».
Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Όπως όλες οι ψηφοφορίες, έτσι και αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά προσωπικά εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ψήφισης του νομοσχεδίου. Η παρούσα κυβέρνηση έχει τώρα μικρότερη πλειοψηφία, αλλά είναι πιο ομοιογενής απ' ό,τι στο παρελθόν».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: