Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Εξόρμηση του ΚΚΕ στις παραλίες της Αττικής

Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε από τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες η μεγάλη εξόρμηση του ΚΚΕ στις παραλίες των νότιων περιοχών της Αττικής. Η λαϊκή αγανάκτηση για τα αντιλαϊκά μέτρα ήταν έκδηλη, ενώ η οργή ξεχείλιζε όταν η κουβέντα έφτανε στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των μονοπωλίων να «κλείσουν» οι παραλίες.
Η πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των νεολαίων, που συζήτησαν με τους κομμουνιστές, συμφώνησαν ότι είναι απαράδεκτο, ειδικά σήμερα που ελάχιστες λαϊκές οικογένειες μπορούν να πάνε διακοπές, που λίγες παραλίες παραμένουν ανοικτές και υποδέχονται τεράστιο όγκο λαϊκών οικογενειών, να υπάρχει και σαν σκέψη η όποια παραχώρησή τους. Αντίθετα, όλες οι παραλίες πρέπει να παραδοθούν στο λαό, ενώ έντονη ήταν η επιθυμία για αντίδραση στη βαρβαρότητα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Οι περισσότεροι επισήμαναν ότι σήμερα απαιτείται οργανωμένη πάλη για να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή πολιτική που αποτελεί οδοστρωτήρα κάθε εργατικού δικαιώματος και να την ανατρέψει.

Σήμερα πρέπει ο λαός να διεκδικήσει:
  • Δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές.
  • Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών στις παραλίες που θα παρέχονται δωρεάν στο λαό.
  • Κατάργηση όλων των διοδίων.
  • Δημόσιες – σύγχρονες – ασφαλείς – φθηνές – τακτικές αστικές συγκοινωνίες για το λαό. Επέκταση του δικτύου σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής με μέσα μαζικής μεταφοράς που θα λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους.
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%, ώστε να ανακουφιστεί η πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
  • Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑμΕΑ ή άλλων εργαζομένων που έχουν ανάγκη, των μαθητών, των φοιτητών, των στρατευμένων νέων.
    902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: