Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Αλέκα Παπαρήγα: Κάλπικη και επικίνδυνη η αντιπαράθεση των πόλων κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν αποκλείουμε η κυβέρνηση της ΝΔ ή μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ένα "success story", δηλαδή να μπούμε σε τροχιά καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αυτό που αποκλείουμε είναι να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι ή να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα», τόνισε από τη Βουλή ηΑλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου - «λαιμητόμο» για τα εργασιακά δικαιώματα.

Σημείωσε πως η όποια καπιταλιστική ανάπτυξη θα είναι αναιμική και προσωρινή, θα προετοιμάζει για ένα νέο κύκλο κρίσης, ενώ για την Ελλάδα θα είναι πιο παρατεταμένη και οξυμένη. Προειδοποίησε επίσης πως η καπιταλιστική ειρήνη έχει ως συνέχεια τον καπιταλιστικό πόλεμο και αναρωτήθηκε ποια θέση θα κρατήσει η όποια ελληνική κυβέρνηση στο ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ηγετικών δυνάμεων. 
Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ σχολίασε επίσης πως η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πόλων, κυβερνητικού και ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στο πεδίο της οικονομίας είναι 100% κάλπικη και επικίνδυνη γιατί χειραγωγεί, αποπροσανατολίζει, αποβλακώνει. Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι όλα γίνονται για την εναλλαγή των κομμάτων στη διακυβέρνηση και όχι για την ανατροπή της πολιτικής, η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς ανατροπή της τάξης που είναι στην εξουσία.
Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να μπει σ' αυτή την αντιπαράθεση και γι' αυτό δεν μπορεί να συμμετέχει και σε κυβέρνηση στο πλαίσιο του καπιταλισμού. 
Κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την άθλια προπαγάνδα ότι το ΚΚΕ θέλει να κλείνουν τα εργοστάσια, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ ενδιαφέρεται να καταργήσει τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και όχι τα εργοστάσια, τα οποία τα κλείνουν οι ανταγωνισμοί και η καπιταλιστική κρίση. 
Με χαρακτηριστική την ομιλία του κ. Τσακαλώτου, η Αλέκα Παπαρήγα επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στα τμήματα των επιχειρηματιών που μπορεί να έχουν κάποια αμφιβολία απέναντί του για να τους διαβεβαιώσει ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα από τη ΝΔ την καπιταλιστική κρίση.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: