Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ξένους μάνατζερ στον ΕΟΠΥΥ προβλέπει σχέδιο της ομάδας Ράιχενμπαχ - κυβέρνησης

Απόρρητο σχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Real News».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο προβλέπει τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε οργανισμό αγοράς υπηρεσιών υγείας, τη διοίκηση του οποίου θα αναλάβουν ξένοι μάνατζερ που θα προσδιορίσουν και τους κανόνες του νέου Οργανισμού με τους παρόχους υγείας.
Ο νέος οργανισμός θα λειτουργεί στα πρότυπα των ασφαλιστικών εταιρειών, δηλαδή θα αγοράζει υπηρεσίες από τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της υγείας και στη συνέχεια θα προσδιορίζει πακέτα παροχών για τους ασφαλισμένους του.
Το σχέδιο που καταρτίστηκε το Γενάρη του 2013 από την ομάδα Ράιχενμπαχ, προβλέπει επίσης την επαναξιολόγηση των εισφορών των ασφαλισμένων. Προτείνονται συστήματα κοινωνικής ασφάλισης υγείας που, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «έχουν καθιερωθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και βασίζονται στο εισόδημα του ατόμου και σε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας βασιζόμενες σε εξατομικευμένες ανάγκες».
Θολό είναι το τοπίο για την τύχη των 300 πολυϊατρείων του νέου φορέα, που αποτελούν τον κορμό της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας. 
Το ενδεχόμενο τοποθέτησης μάνατζερ στον ΕΟΠΥΥ πάντως άφησε ανοιχτό και στις τελευταίες του δηλώσεις ο Υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εξετάζουμε κάθε μέτρο, δεν έχουμε ιδεολογικές αγκυλώσεις, εάν χρειαστεί και αυτό το μέτρο, γιατί όχι;» 
902.gr






















enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: