Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Στάχτη στα μάτια των ανασφάλιστων το «voucher» στην υγεία

Σταγόνα στον ωκεανό των ανασφάλιστων είναι το πρόγραμμα “helth voucher” για δωρεάν – αλλά και με το σταγονόμετρο- πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Όταν επίσημα 4 στους 10 εργαζόμενοι είναι δουλεύουν ανασφάλιστοι και σχεδόν 450.000 αυταπασχολούμενοι δεν μπορούν να θεωρήσουν το βιβλιάριο υγείας το διάρκειας δύο χρόνων πρόγραμμα αναφέρεται σε μόλις 100.000 ανασφάλιστους το χρόνο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη.
Προϋπόθεση για να ένταξη στο πρόγραμμα είναι η απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε συνδυασμό με το χαμηλό εισόδημα, το οποίο είναι έως και 12.000 ευρώ το άτομο και έως 25.000 ευρώ το άθροισμα των δύο συζύγων.
Όσοι καταφέρουν να είναι μεταξύ των 100.000 “τυχερών” θα έχουν δικαίωμα για τρεις και μόνο ιατρικές επισκέψεις, αφού αυτό είναι το ανώτατο όριο επισκέψεων σε γιατρούς για όσο διαρκεί το πρόγραμμα.
Σε περίπτωση εγκυμοσύνης το ανώτατο όριο είναι επτά επισκέψεις σε γιατρούς το 1ο τρίμηνο, πέντε επισκέψεις το 2ο τρίμηνο και τρεις επισκέψεις το 3ο τρίμηνο.
Στο πρόγραμμα δεν γίνεται καμία αναφορά για το αν καλύπτεται ο δικαιούχος στην περίπτωση που χρειάζεται να γίνει εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο όπως επίσης αν θα επιβαρύνεται και σε τι ποσοστό για την προμήθεια σε φάρμακα.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: