Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Τρία κείμενα του ΠΑΜΕ για πλατιά συζήτηση στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα

Τρία κείμενα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕδόθηκαν σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη δημοσιότητα, προκειμένου να συζητηθούν πλατιά στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.
Ειδικότερα, στο κείμενο για τηνανασύνταξη του κινήματος, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι πρέπει «σε κάθε κλάδο, τόπο δουλειάς και σε κάθε εργοστάσιο, να δυναμώσουν οι ταξικοί αγώνες, να δυναμώνει η οργάνωση των εργαζομένων, να χειραφετηθούν οι εργάτριες και οι εργάτες από την επιρροή και τις θέσεις της εργοδοσίας, να αντιπαλέψουν αντιλήψεις που τους βάζουν στην άκρη, πως άλλοι θα νοιαστούν για αυτούς, από κόμματα του συστήματος έως ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Οι εργαζόμενοι έχουν έναν και μόνο δρόμο. Να προχωρήσουν με αφοβία σε συστηματική οργάνωση και οργανωμένη απειθαρχία που θα αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά τη μήτρα που δημιουργεί τα μνημόνια και κάνει κόλαση τη ζωή του λαού. Την εξουσία των μονοπωλίων. Αυτή είναι η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική και απαιτεί το λαό πρωταγωνιστή στο επίπεδο της οικονομίας και της πολιτικής για να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει και της ζωής του».
Στο κείμενο για την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, προειδοποιεί ότι «θα υπάρξει νέα γενικευμένη επίθεση σε κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, σε όλη την κλίμακα. Στο στόχαστρο θα μπουν εκ νέου οι μισθοί, το ωράριο, οι απολύσεις, οι εργασιακές σχέσεις, οι συντάξεις και παροχές υγείας και πρόνοιας.
(...)Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης».
Στο κείμενο για τις εξελίξεις στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, επισημαίνεται ότι «ο στόχος τους είναι η απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και να πάμε σε ένα σύστημα που η "δημόσια" σύνταξη θα είναι μια "βασική" προνοιακού χαρακτήρα μέχρι 360 ευρώ και η "αναλογική" που θα εξαρτάται από τις εισφορές των εργαζομένων που θα είναι η "βασική πηγή χρηματοδότησης" της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Τα μέτρα αφορούν όλους τους συνταξιούχους αλλά ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους, αυτούς που θα βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια».
Παρακάτω επισυνάπτονται ολόκληρα και τα τρία κείμενα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: