Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Aισχρά και επικίνδυνα διλήμματα



Μεταφέρω αυτούσιο το διάλογο όπως ακούστηκε σήμερα το πρωί σε εκπομπή του MEGA. Τα όποια νοηματικά χάσματα ... βαρύνουν τους  συνομιλητές...
Βαρεμένος: "Tα επιχειρήματα που είπε ο κύριος Οικονόμου είναι μιας ομάδας γύρω από τον  πρώην πρωθυπουργό ο οποίος δε  θέλει να αναγνωρίσει την κατάσταση γενικότερα, ζει σε μια φαντασίωση δικιά του ... ότι θα έρθω εγώ (ο Σαμαράς εννοεί) ότι θα καταστραφεί η χώρα και ότι αν καταστραφεί η χώρα θα έρθει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Οικονόμου να ξανακυβερνήσουν. Έτσι πιστεύει ο κ. Σαμαράς. Εγώ όμως λέω , ότι αυτό έγινε αποδεκτό , να βλέπουν τα πράγματα, ξέρετε πίσω και από την  πρόσοψη. Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη έγινε μια διαπραγμάτευση με επίκεντρο το ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι αυτό εγωιστικό, έγινε όμως μια διαπραγμάτευση η οποία αφορούσε τι; Προσέξτε να δείτε. Ναι μεν είχαμε απέναντι Πορτογάλους και Ισπανούς γιατί αυτοί δεν θέλουν να.... από την άλλη όμως τεθηκε το εξής δίλημμα στην Ευρώπη. Αν όχι ο ΣΥΡΙΖΑ ποιος; Όχι ο Σαμαράς και ο κύριος Οικονόμου. Οι Ευρωπαίοι είδαν ότι αποτυχία ή αν θέλετε ταπείνωση της προσπαθειας ΣΥΡΙΖΑ, τι θα έχει μετά; Δε θα έχει Σαμαρά και κύριο Οικονόμου...
Καμπουράκης:Χρυσαυγές θα 'χει
Βαρεμένος: Θα χει πράγματα άλλα.....

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά στην αναπαραγωγή , στον εκβιασμό με το πιο άθλιο και επικίνδυνο δίλημμα. Ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Χρυσή Αυγή. Αυτό απευθύνεται στους όποιους παγιδευμένους , ευκολόπιστους αριστερούς, πρώην ψηφοφόρους του ΚΚΕ, ανέργους, φτωχολογιά γενικά που εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τους πούλησε σε χρόνο ρεκόρ, και τους λέει τι; Σκάστε και ανεχθείτε οτιδήποτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς θα έρθουν οι φασίστες.
Το ΚΚΕ και η πρόταση εξουσίας του δεν υπάρχει για κανέναν τους, ή έτσι νομίζουν. Απεύχονται στην ουσία το προχώρεμα της σκέψης , της συνείδησης του λαού. Δε θα θελήσει να διεκδικήσει ποτέ ο λαός , η εργατική τάξη, κατά τη γνώμη τους, όσα του ανήκουν. Δε θα αναπτυχθούν αγώνες... Ο λαός θα τρέξει να να πυκνώσει τις γραμμές των φασιστών. Αυτό νομίζουν;΄Η μήπως αυτό εύχονται. Λες και δεν  υπήρχε ποτέ ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ.. Λες και  η εγκατάλειψη της Ελλάδας από την αστική τάξη της εποχής, η οποία έτρεξε να σωθεί στο Κάϊρο ή όπου αλλού, συνοδεύτηκε από την αποδοχή της φασιστικής κατοχής από το λαό μας, χωρίς καμία αντίδραση. Χα!  Ευσεβείς πόθοι....
Σημασία έχει ότι προκειμένου να χειραγωγήσουν , να  τρομοκρατήσουν το λαό , αναπαράγουν άθλια και επικίνδυνα διλήμματα. Θα εκπλαγούν πολύ σύντομα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Τσετκιν
Φίλε, δεν ξέρω πώς τα λένε και πώς το εννοούν αυτοί που αναμασούν και αναπαράγουν “εκβιάζοντας, το πιο άθλιο και επικίνδυνο δίλημμᨔ
Αλλά εγώ θα σου μιλήσω για ένα πιθανό σενάριο.
Για πάμε:
Ο Σύριζα είναι κόμμα οπορτουνιστικό. Είναι κόμμα που στους στόχους του κάθε άλλο παρά η εξουσία της εργατικής τάξης βρίσκεται.
Είναι κόμμα που έτσι και αλλιώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος που στο κάτω κάτω ποτέ δεν αρνήθηκε ποτέ δεν κατήγγειλε ουσιαστικά.
Για όλα όσα δεσμεύτηκε, όλα όσα υποσχέθηκε, με όλα όσα συνθηματολόγησε καλλιέργησε αυταπάτες στους εργαζόμενους,στα λαϊκά στρώματα,που έτσι και αλλιώς ήταν προετοιμασμένα και εκπαιδευμένα να μπορούν να αποδεχθούν “τέτοιου” είδους προτάσεις.
Η ηγετική ομάδα του Σύριζα γνωρίζει πολύ καλά ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης, γνωρίζουν πολύ καλά τα αδιέξοδα που διέρχεται το σύστημα.
Οι φίλοι όμως και οι οπαδοί; ¨
Ολος αυτός ο κόσμος που συσπειρώθηκε κάτω από τις προτάσεις του Σύριζα, που επένδυσε τις ελπίδες του, που πίστεψε στις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις,όταν θα συνεχίσει να βρίσκεται αντιμέτωπος με την εφιαλτική καθημερινότητα που του επιφύλαξαν οι ιστορικές εξελίξεις του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος, τι νομίζεις ότι θα σκεφτεί, πώς νομίζεις ότι μπορεί να αντιδράσει;
Το πιθανότερο λέω είναι να ταυτίσει με τον Συριζα όλη την αριστερά και την κομμουνιστική αριστερά και το ΚΚΕ και να πουν:
¨Αντε και γ@#%$&ε όλοι ίδιοι είστε και, να στρέψει το βλέμμα στην άκρα δεξιά.
Σου ακούγεται άθλιο αυτό το σενάριο;
Εγώ το βρίσκω τρομακτικό.
Μόνον ένας τρόπος υπάρχει να μάθει ο κόσμος να σκέπτεται διαφορετικά, να απεγκλωβιστεί από τις αυταπάτες από τα ιδεολογήματα να μην πέφτει θύμα εκβιασμών, να μην διακατέχεται από ιδεοληψίες, να μη μασάει με λίγα λόγια να μπορεί να εκτιμήσει με ποιους να πάει και ποιους να αφήσει.
να μάθει να σκεπτεται ταξικά.
Αλλά ξέρεις, αυτό κάποιος πρέπει να του το μάθει.
Και αυτό μόνον ένα κομμουνιστικό, ένα Μαρξιστικό επαναστατικό κόμμα μπορεί και έχει συμφέρον να το κάνει μόνον το ΚΚ και κανένας άλλος.
Καλή δύναμη.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Είναι, δυστυχώς, υπαρκτό το σενάριο αυτό. Γι΄αυτό αν πρόσεξες στην προεκλογική περίοδο το ΚΚΕ με έμφαση έβαλε το ερώτημα, τι είναι αριστερά και ποιος είναι πραγματικά αριστερός. Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σκόπιμα είπε " Οι σημαίες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ ΔΕΣ" δε μνπορούν να μπουν δίπλα σε αυτές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.