Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Αντιμνημονιακές κορόνες ενάντια στον εαυτό τους...

Aπό τη συγκέντρωση των σωματείων ΣΥΡΙΖΑ,
ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ στον Πειραιά
Αντιμνημονιακές κορόνες, από εκείνες που ακούγονταν στις πλατείες, για τα «λαμόγια» που πρέπει να πάνε φυλακή, το «ξεπούλημα της πατρίδας στους ξένους» και άλλα παρόμοια, κυριάρχησαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σε μικρή απόσταση βρίσκονταν τα μπλοκ 
του ΜΕΤΑ, της συνδικαλιστικής παράταξης
του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας, του ΕΠΑΜ και ακολουθούσαν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όλοι αυτοί άκουσαν ευλαβικά τους ομιλητές της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας να καταγγέλλουν την ...αναποτελεσματικότητα του μνημονίου που «δεν βγάζει πουθενά» και δεν δίνει αναπτυξιακή προοπτική, τους σχεδιασμούς «υποταγής της ελληνικής οικονομίας» και μετατροπής της χώρας σε «άθλιο προτεκτοράτο» και την «ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού».
Η συγκέντρωση, πάντως, ήταν αναιμική, γεγονός που δείχνει ότι οι απεργοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, γύρισαν την πλάτη στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και διαδήλωσαν μαζικά με το ΠΑΜΕ. Μετά το τέλος των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια με κουκουλοφόρους και την αστυνομία.

«Θλιβερή ατμόσφαιρα» στον Πειραιά
Mια «θλιβερή ατμόσφαιρα» ήταν η παρέα της ...κεντρικής απεργιακής συγκέντρωσης των σωματείων που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Λαϊκή Ενότητα στον Πειραιά, που έγινε στο δημοτικό θέατρο, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.
Οι ελάχιστοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση ήταν από την πανελλήνια ομοσπονδία υπαλλήλων ΥΕΝ, το σύλλογο υπαλλήλων ΝΑΤ, τον πανελλήνιο σύλλογο υπαλλήλων ΥΕΝ, το σωματείο «Παπαστράτος», τον πανελλήνιο σύλλογο εργαζομένων στο Εμπόριο, ο σύλλογος υπαλλήλων στον Όικο Ναύτου, τα σωματεία Λιμενεργατών του ΟΛΠ, την Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Πλοηγικής Υπηρεσίας, την ΠΕΝΕΝ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΝΑΤ.
Όλα αυτά τα σωματεία που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε τα μέλη των διοικήσεών τους στην ...απεργιακή τους συγκέντρωση, έφτασαν στο σημείο, σε συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά να κατηγορήσουν το ΠΑΜΕ για διασπαστικές συγκεντρώσεις...
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: